Prosize kapsule

Zvocanje

Čovek mrtav umoran dolazi kući s posla. Šef ga je danas forsirao i “ribao” zbog nepoštovanja rokova, posao mu baš i nije išao od ruke, pri povratku kući upao je u saobraćajnu gužvu i posvađao se sa nekolicinom drugih vozača, a na kraju je “popio” i kaznu od saobraćajne policije jer je prekoračio dozvoljenu brzinu kako bi što pre stigao kući da ogleda na TV-u utakmicu.  Kada je najzad stigao u “topli dom”, istuširao se, “parkirao” dupe u fotelju i počeo željno da iščekuje utakmicu.

„Ženo, dodaj mi jedno pivo pre nego što počne“, rekao je. Posle prvog piva, zatražio je i drugo.

„Ženo, daj još jedno pre nego što počne“. Reklame su trajale i dalje. Drugo pivo je vrlo brzo iz flaše dislocirano u stomak.

„Ženo, dodaj mi još jedno pre nego što počne“

„Dosta je više! Samo sediš, gledaš TV i piješ pivo! Na mene ne obraćaš pažnju! Ništa ti nije bitno, osim jebenog fudbala!“

„Počelo je…“, pomislio je, slegao ramenima i ustao da sam uzme pivo.

Većina muškaraca je bar jednom od strane svojih lepših polovina doživela ono što kolokvijalno nazivamo „zvocanjem“, „džangrizanjem“ ili jednostavno — „kenjanjem“. To uglavnom nije prijatno, ali je, što je još važnije, neverovatno iritantno. Pritom ne da nema efekata, već će se muškarac svakog sledećeg puta, pri svakom sledećem zvocanju, u startu narogušiti i zauzeti odbrambeni ili „e, sad baš hoću tako“ stav. Znamo da su muškarci detinjasti, a zvocanje je često okidač za ono što jednom odnosu nikako ne koristi — teranje inata, koje, iako začeto nečim bezazlenim, može da naraste do te mere da počne ozbiljno da škodi vezi.

Zvocanje se mahom odnosi na krajnje trivijalne i bezvezne stvari. Podignuta daska WC šolje, čaša ostavljena ovde a ne Tamo Gde Treba, jedan neoprani tanjir… To su sasvim dovoljni razlozi za dramatično poimanje zajedničke stvarnosti, koja je na ivici kataklizme samo zato što muškarac nije uradio ono što se u tom savršenom univezumu od njega očekuje.

Suština priče je da, kao i u većini stvari u životu, treba napraviti balans. S jedne strane, muškarci su najčešće ti koji su „raspuštena banda“, aljkavi, neodgovorni i nezreli, a s druge strane imamo žene koje su često perfekcionistički nastrojene, sve u želji da zajednički život urede do „u sitna crevca“. Kako naći kompromis između te težnje žene i otpora muškarca, koji se često boji da će, ukoliko radi sve što mu njegova draga naloži, postati papučar ili biti tako doživljen, kako od strane okoline, tako i od strane same partnerke?

Najbolje je da svako sa svoje strane učini ono što može; žene da shvate da muškarci nisu savršeni i da imaju svoje bubice, te da će ono što se od njih traži najčešće učiniti tek kada ne budu više na to primoravani. Muškarci, sa druge strane, treba da shvate da ženama sitnice na kojima insistiraju često dosta znače, pa tako On može dobiti Njenu naklonost malim ustupcima u svojim svakodnevnim navikama.

Drugim rečima, devojke, ne smarajte ga previše oko gluposti i videćete kako se vaš muškarac postepeno sam disciplinuje po tom pitanju. Momci, ne terajte inat i ne isterujte principe ličnog suvereniteta na stvarima kao što je bacanje smeća, jer vam se lako može desiti osveta partnerke ne mnogo ozbiljnijem planu, kao što je na primer — uskraćivanje  seksa. A to vam se sigurno neće dopasti.

Zaključak: Učinite sitne ustupke da biste dobili krupne zasluge. Zvuči razumno, a opet ne previše teško, zar ne?

Slični tekstovi

1 komentar on “Zvocanje

  1. Svaka koja je pokusala da me kontrolise sexom dobila je nogu u roku od odma'!

    "Sad nisi bio dobar – nema sexa 5 dana…" Nista od toga, neces ti-ima koja hoce!

Ostavite komentar