Prosize kapsule

Uspeo da dobije posao na jedan dan i sada može u penziju

Svetislav Nedeljković (60) iz sela Leušići kod Gornjeg Milanovca, koji se nedavno pojavio u medijima kao čovek koji traži zaposlenje samo na osam sati, dobio je dosta ponuda za „posao“, prenosi Alo!.

Njemu fali jedan dan radnog staža da bi mogao da ode u penziju odmah, u suprotnom bi morao da sačeka zakonsku granicu od 65 godina.

„Zvali su me iz svih delova Srbije, iz Čačka, Kraljeva, Beograda… zahvalan sam dobrim ljudima koji su uzspeli da prepoznaju moju muku. Naravno, najviše bi mi odgovaralo da mogu da taj jedan dan staža odradim u Gornjem Milanovcu,“ rekao je Svetislav.

Jedan čovek iz Sjenice je želeo da mu izađe u susret, pa mu je rekao da nema potrebe da dolazi, već da će mu on sve srediti i bez toga.

„Hoće ljudi taj jedan dan da me časte, pa ne moram da dolazim na posao. Naradio sam se ja dosta, ali država ti je čudo. Njoj nikad dosta!“, kaže svetislav za Alo!.

Nedeljković je proveo radni vek u Fabrici rezanog alata u Čačka, gde je radio na bušenju navoja. Nikada nije išao na bolovanje niti je kasnio na posao. Posle 38 godina i 8 meseci rada, proglašen je tehnološkim viškom.

Iz Zavoda za tržište rada javili su mu da mu fali samo jedan dan da bi ispunio 40 godina osiguranja. Sada, zahvaljujući ljudima koji vole da pomognu drugima, moći će da ode u zaslužen penziju.

Izvor: SrbijaNet.rs

Slični tekstovi

Ostavite komentar