Prosize kapsule

Pas odgrizao devojčici nožne prste dok je spavala

Policija okruga Vil u američkoj državi Ilinois istraživala je bizaran incident koji se dogodio pre dve nedelje, kada je porodični pas odgrizao nožne prste desetogodišnjoj devojčici dok je spavala.

Kada je majka došla da budi ćerku za školu, videla je da su devojčicine noge krvave i da na levom stopalu uopšte nema prste. Šokirani otac zvao je hitnu pomoć koja je devojčicu odvezla u bolnicu, a za ceo slučaj okrivljen je porodični pas, dvogodišnji labrador.

Kako se ispostavilo, 10-godišnjakinja boluje od bolesti spina bifida, zbog koje nema nikakav osećaj u donjim ekstremitetima, odnosno od struka na dole. Takođe, na levom stopalu imala je ranu koja uprkos lekarskim ispitivanjima i lečenju nije zarasla već više od godinu dana. Otac devojčice rekao je kako labrador svako veče spava pored devojčicinih nogu i da nikada nije bio agresivan prema detetu, a pregledanjem psećih čeljusti nisu pronađeni nikakvi tragovi krvi.

Služba za životinje je stavila psa na desetodnevno posmatranje gde je utvrđeno da se radi o mirnom psu dobre naravi i neće biti uspavan. Stručnjaci su iz Službe objasnili su da je pas reagovao u skladu sa svojim instinktom, odnosno onako kako rade životinje u divljini, i da je zapravo pokušavao da očisti devojčicinu ranu koja se celih godinu dana nije zacelila i najverovatnije je bila inficirana.

Izvor: SrbijaNet.rs

Slični tekstovi

Ostavite komentar