Prosize kapsule

Žena najavila samoubistvo na Fejsbuku a niko od 1,048 ‘prijatelja’ joj nije pomogao

Jedna žena iz Velike Britanije najavila je svoje samoubistvo porukom na Fejsbuk profilu, ali niko od njenih onlajn prijatelja nije pokušao da je u tome spreči.

Prema pisanju ‘Dejli Mejla’, 42-godišnja Simon Bek oduzela je sebi život na katolički Božić, a prethodno je na svom profilu napisala: „Popila sam sve svoje pilule, uskoro ću biti mrtva, zbogom svima“.

Umesto da probaju da joj pomognu ili da je spreče, neki od njenih 1,048 prijatelja ostavili su joj sramotne poruke – jedan ju je optužio da laže, a drugi je samo zaključio da je samoubistvo njen izbor.

I dok su neki prijatelji koji žive u drugim gradovima pokušavali da saznaju njenu adresu ili telefon, niko od onih koju su bili u blizini nije pokušao da pomogne. Nastavili su da se raspravljaju na Fejsbuku kao da se ništa ne dešava.

Sedamnaest sati nakon Simonine objave, policija je provalila u njen stan i pronašla beživotno telo.

Simonina majka Dženifer Lengridž, koja je pozvala policiju nakon što ju je neko konačno obavestio o ćerkinoj poruci, ne može da shvati da niko nije želeo da joj pomogne.

„Niko mi ništa nije rekao sve dok sutradan nisam dobila poruku da zovem pomoć. Ja sam nepokretna i ne mogu da se popnem do Simoninog stana, pa sam odmah pozvala policiju. Uznemiruje me pomisao da niko nije ništa uradio za moju ćerku,“ rekla je majka medijima.

„Ovo je vrlo tužan odraz naše zajednice. Ljudi moraju biti prijatelji u stvarnom kao što su u virtuelnom svetu,“ izjavio je za ‘Dejli Mejl’ Grejem Bel iz organizacije ‘Brighton and Hove Depression Alliance’.

Simonina majka napisala je na profilu svoje ćerke, gde se i dalje vodila rasprava izmedju njenih prijatelja: Moja ćerka je danas umrla, molim vas da je ostavite na miru.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar