Prosize kapsule

Preživeo u snegu zahvaljujući emisiji ‘Ultimate survival’

Jedan američki tinejdžer preživeo je devet sati na planini prekrivenoj snegom i temperaturi od -17°C zahvaljujući tehnikama koje je video u emisiji ‘Ultimate survival’.

14-godišnjeg Džejka Denhama pronašle su spasilačke ekipe skoro devet sati nakon što se izgubio na planini Bačelor u Oregonu, gde je došao sa porodicom na odmor.

Spuštajući se niz planinu, Džejk je izgubio jednu skiju i umesto da proba da sustigne roditelje, skinuo je i drugu i počeo da silazi peške. Ubrzo je pao mrak, kao i temperatura koja je došla do -17, a tinejdžer je, umesto da očajava, rešio da se ponaša kao njegov idol, britanski avanturista Ber Grils.

„Počelo je da se smrkava i video sam zvezde. Video sam Veneru, bila je crvena i sjajnija od Severne Zvezde,“ ispričao je Džejk koji je najpre napravio sklonište gde se zaštitio od ledenog vetra a potom je po Grilsovom savetu, počeo da prati tragove skija u snegu zahvaljujući kojima se uskoro sreo sa spasiocima i majkom Beki. Iako je ustanovljeno da pati od blaže hipotermije, ostao je potpuno nepovređen.

„Želeo sam da preživim, a ne da umrem,“ rekao je snalažljivi Džejk, čija hrabrost je impresionirala američku javnost.

Izvor: SrbijaNet.rs

Slični tekstovi

Ostavite komentar