Prosize kapsule

Najbolji besplatni antivirus programi

Internet je svet dvosmerne komunikacije. Istom lakoćom kojom vi možete pristupiti svim informacijama ovog sveta, tako i svi ljudi ovog sveta koji to žele, mogu pristupiti informacijama koje vi imate na svom računaru. Virusi koji će vam napasti i vremenom, verovatno, uništiti računar, najmanji su problem. Veći problem nastaje ako se neko dokopa informacija koje su zaista važne i mogu vam naneti veću štetu od one koju ćete morati da platite za popravku računara. Tome služe antivirus programi koji su tu, pre svega da bi vas zaštitili dok ste online.

Međutim, nisu svi programi jednako pouzdani. Najsigurniji ste uz one koje kupite kod ovlašćenih distributera. Ipak, jasno je da ne mogu svi priuštiti sebi ovaj stepen bezbednosti. Za sve ostale, tu su besplatni antivirus programi koji se mogu “skinuti” sa interneta. Među njima postoje značajne razlike u bezbednosti koju pružaju, a kao najefikasniji izdvojili su se Avast, Avira, AVG i Microsoft Security Essentials. Krenimo redom.

Avast

Avast je jedan od najprilagodljivijih i najefikasnijih besplatnih antivirus programa. Aktivna zaštita prati sedam različitih načina na koje virus može zaraziti vaš računar: razmena datoteka, web, email… Pri svakom uključivanju računara, možete ceo sistem automatski skenirati, ako to želite.

Program možete skinuti ovde.

Avira

Avira je nešto slabiji besplatn program od Avasta. To se pre svega ogleda u slabijoj zaštiti od spywarea, zbog čega ćete morati da dogradite softver za zaštitu od istog. Istina, Avira jeste bolja u pronalaženju i uklanjanju virusa od Avasta, ali zbog pomenutog nedostatka bezbednost vašeg računara uz Aviru biće mnogo niža.

Program možete “skinuti” ovde.

AVG

AVG je najpopularniji i jedan od najboljih antivirusnih programa uopšte. Međutim, u svom besplatnom izdanju, iako odlično otkriva i viruse i spywaree, stpa detekcije je nešto niža u poređenju sa Avastom i Avirom.

Program možete “skinuti” ovde.

Microsoft Security Essentials

U internet zaštiti i Microsoft je ponudio svoje rešenje. Iako mu je najjača strana to što je besplatan MSE omogućuje sasvim solidnu zaštitu od virusa, spyware-a, rootkitsa i trojana.

Program možete “skinuti” ovde.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar