Prosize kapsule

Dečak ‘upao’ u policijski računar

Jedan petnaestogodišnji dečak uspeo je da prevari policiju i dobije lozinke za ulazak u policijsku računarsku mrežu u Beču.

Pošto je dečak, koji je prekinuo školovanje, očigledno imao vremena na pretek, razvio je opsesiju policijom. On je na “Fejsbuku” naveo da je fan serije “CSI”, policije i Ministarstva unutrašnjih posova.

U svom svetu fantazije, ovaj zaljubljenik u računare, bio je inspektor. Pred svojim prijateljima on se hvalio kako posedje pištolj i policijsku legitimaciju, kao i da može od svakog da pronadje adresu i lične podatke bez ikakvi problema.

Dečak, koji živi u jednoj zgradi u kojoj se nalazi i policjska stanica, očigledno je koristio ime jednog policajca koji stvarno postoji da bi došao do lozinki.

Predstavljajući se kao taj policajac on je telefonom dobio njegove šifre za ulazak u računar, odnosno tražio da se promene. Kada je uspeo da dobije šifru on je “ušao” u policijski računar, gde je čitao internu elektronsku poštu.

Policija je uspela da udje u trag dečaku, protiv kojeg je podnela prijavu, a kao posledica ove afere na stotine policajaca u Beču mora da menja svoje tajne šifre.

Izvor: SrbijaNet.rs

Slični tekstovi

Ostavite komentar