Prosize kapsule

Prostata — najčešći problemi

U poređenju sa drugim organima u vašem telu, prostata u odnosu na svoju veličinu, može biti zaista veliki problem. Svaki problem sa zdravljem prostate nužno vodi problemima koji će se odraziti na nivou celog tela. Sa druge strane, zdrava prostata pomaže normalno funkcionisanje organizma. Evo nekih najčešćih problema kojima može biti izloženo zdravlje vaše prostate.

Vaša prostata može biti ugrožena na razne načine. Neki od njih mogu biti bezazlezni i prolazni. Neki drugi, ipak, mogu imati ozbiljne posledice.

Rak prostate

Rak prostate najčešće je muško kancerogeno oboljenje. Premda u poređenju sa drugim oblicima raka nije toliko ozbiljno, mora se tretirati kao veoma ozbiljna bolest. Postoje vrlo efikasni načini lečenja ovog oboljenja. Hemoterapija, hormonska terapija, zračenje ili odstranjivanje kancerogenog tkiva hirurškim putem.

Iron Abs za vas

Uvećana prostata

Uvećana prostata problem je koji se javlja kod starijih muškaraca, od četvrte decenije života i nadalje. Glavni simptom koji će vam ukazati na postojanje ovog problema jeste otežano mokrenje, a dva osnovna pristupa u lečenju uvećane prostate su medikamentni i operativni.

Prostatitis

Jednostavno rečeno, reč je o upali prostate. Ona može biti izazvana brojnim uzrocima, a najčešće je reč o infekciji urinarnog trakta. Prvi i osnovni vid lečenja jeste upotreba antibiotika. Zatim, upala prostate može se lečiti i kombinacijom alternativnih i medicinskih preparata ili biljnim čajevima, u lakšim slučajevima. Zapušteni slučajevi prostatitisa nažalost se leče i hirurškim putem.

Problemi sa prostatom

Iako sama oboljenja već jesu veliki problem, priča o bolesnoj prostati tu se ne završava. Podjednako su opasne sporedne komplikacije koje uzrokuje bolesna prostata. One su najčešće u vezi sa seksualnim disfunkcijama, ali i problemima u normalnom funkcionisanju urinarnog sistema. Kad je reč o seksualnim disfunkcijama (nemogućnost postizanja erekcije) najčešće nastaju nakon operacije prostate i uglavnom su privremenog karaktera. Ipak, ako na vreme vodite računa o zdravlju svog reproduktivnog zdravlja, ukoliko dođe do nekog oboljenja, posledice će svakako biti manje.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

2 komentara na “Prostata — najčešći problemi

  1. da li postoji neka hrana (neka vrsta voca,povrca ili nesto drugo) koja poboljsava rad prostate ?
    i kako joj mozemo pomoci preventivno…
    pitam ovo posto moj cale ima problema sa prostatom,a ni moja mi ne deluje kao da ce uvek biti ok…pa pitam sta bi preventovno mogao uzimam (mozda i neki lek na prirodnoj bazi)

Ostavite komentar