Prosize kapsule

Kako se boriti protiv MUŠKOG smrada?

Smrad nogu

Rastu iz ….. pa je i logično da smrde, zar ne? Ne, nije.

Rešenja:

Korak prvi, peri ih svakog dana. Korak drugi, dobro ih suši. Vlaga pogoduje razvoju bakterija i gljivica na tabanima i među prstima, a zbog njih ti noge i smrde. Korak treći, koristi isključivo pamučne čarape. Korak četvrti, pospi malo talka na stopala pre nego nazuješ čarape. Korak peti, redovno menjaj i peri čarape. Korak šesti, redovno vetri obuću i drži je u kutiji u kojoj može da “diše”. Korak sedmi, ako ništa od ovoga ne “pali”, konsultuj dermatologa ODMAH.

Kosa

Kosa je poput sunđera. Upija sve mirise iz okoline, a uz njena prirodna ulja koja takođe “mirišu” neka aroma je obavezna.

Rešenja:

Kosu perite na svaka dva do tri dana. U zavisnosti od tipa kose koji imate, prilagodite šampon za kosu. Kombinujte. Blagi šamponi su za svaki dan. Jednom nedeljno kosu operite nekim jačim (protiv peruti, mašćenja kose ili za suvu kosu). Izbegavajte bejbi šampone jer oni podstiču sušenje kose usled čega dolazi do pojačanog perutanja.

Genitalije

Prirodni “vonj” verovatno ni na jednom delu tela nije upečatljiviji nego u ovoj “intimnoj” oblasti. Međutim, i za to imamo –

Rešenja:

Pre nego potrčite za skalpelom da posečete sve, ali baš SVE što dole raste razmislite o sledećim savetima. Redovno kupanje je osnov. Parfemi i dezodoransi su loša ideja. Hrana su za mikroorganizme zbog kojih se i “osećate”. Ako su parfemi i dezodoransi glavno jelo, vlaga je hleb! Dakle, nakon kupanja se obavezno dobro osušite. Međunožje pospite puderom kako bi se koža osušila bez iritacija i ostala mirisna. Donji veš mora biti pamučni i mora biti širi, kako bi koža mogla da diše. I na kraju, siguran način za odsustvo bilo kakvog mirisa jeste brijanje genitalija.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar