Prosize kapsule

Baba sa pištoljem u stvari uterivala dugove

Vest o sedamdesetogodišnjoj starici Mariji Predi iz Ade, koja je naoružana plastičnim pištoljem i sa fantomkom na glavi pokušala da opljačka menjačnicu “Dolar”, dobija razrešenje. Naime, Marija je u stvari, na gore opisan način, pokušala da naplati dug od radnice menjačnice Elvire Desinger (33) . Ali za šta…?

Da se priča ovde završava, sve bi se još i moglo svrstati u uobičajenu dnevnu hroniku. Međutim, pitanje je za šta to Elvira Mariji duguje novac. Verovali ili ne, za vračanje. Ako je verovati ženi sa pištoljem i fantomkom na glavi, Elvira joj se obratila sa molbom da joj gleda u karte i reši ljubavne probleme. Kada je Marija “otkucala fiskalni”, Elvira se predomislila…

“Desetak puta sam gledala u karte Elviri u menjačnici, na njenom radnom mestu. Od mene je zahtevala veliku pomoć, da rešim njene ljubavne probleme s voljenim muškarcem. Rekla sam joj da to nije lako, da košta i da ću uraditi. Kad sam pripremila odgovarajući “recept”, Elvira se predomislila i odustala, ali nije htela da mi da pare za moje usluge. Dolazila sam u menjačnicu, ali me je isterala. E zato sam, dragi moj gospodine, u petak došla “naoružana”. Kad sam ušla, rekla sam joj da neću otići sve dok mi ne da moje pare i opsovala sam je na mađarskom,” ispričala je Marija novinaru “Kurira”.

Elvira, naravno, sve demantuje, a Mariju naziva ludom babom koja je sve izmislila, u svoju odbranu navodeći da je Marija već poznata lokalnim lekarima.

U međuvremenu, protiv Marije Prede podignuta je prijava za razbojništvo u pokušaju, a njen slučaj je u nadležnosti Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar