Prosize kapsule

Dovedi Jetija na čaj i dobijaš MILION rubalja

“Jeti groznica” zahvatila je sibirski Kuzbas kada je guverner Kuzbasa Aman Tulejev raspisao nagradu od milion rubalja za svakog ko mu na čaj dovede Jetija. Koliko se stvar zaozbiljila najbolje govori podatak da je u ovoj sibirskoj oblasti proglašen i praznik Jetija, odnosno Dan snežnog čoveka.

Sve je počelo kada je grupa lovaca prijavila gradskim vlastima da su u planinskoj oblasti Šoriji primetili čovekolika bića nalik Jetijima. I dok se antropolozi sarkastično smeju na vesti o Jetiju iz Sibira, marketinški stručnjaci zadovoljno trljaju ruke − biće love!

Iako je sada već jasno da je reč o uobičajenoj Jeti reklamnoj kampanji, kakve postoje i u Americi, Kini i drugim delovima sveta gde se Jeti, navodno, pojavljuje, za antopologe ovo, ipak, nije samo šala.

“Sada smo već sigurni da uz nas, homo sapiense, živi još jedna vrsta čovekolikog bića, takozvani gominoidi, i naš je cilj da kada dođe do prvog kontakta naših vrsta obezbedimo sve uslove da taj kontakt bude prijateljski” kaže Igor Burcev, istoričar i vodeći ruski poznavalac Jeti problematike.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar