Prosize kapsule

TOP 10: Šta ne poneti na pusto ostrvo?

Robinzon Kruso je imao Petka. To ga je sprečilo da u potpunosti realizuje ideal života na pustom ostrvu, koji se inače vekovima provlači kao jedan od najprivlačnijih koncepata vezanih za ispunjenje najvećih snova prosečnog čoveka. Da je Robinzon bio sam, mogao bi da iskusi doživljaj potpune samoće i možda prekorači liniju koja razdvaja ljudsku društvenost od samodovoljnosti. No, to se nije desilo. A šta biste vi radili potpuno sami na ostrvu usred ničega, okruženom nepreglednim plavetnim morem i obasjanom vrelim suncem? Da li biste čekali brod ili, možda, avion koji slika površinu planete za Google map? Ili biste, jednostavno, osmislili život u skladu sa uslovima u kojima se nalazite i sredstvima kojima raspolažete?

I šta biste, hajde da obrnemo priču, poneli sa sobom u slučaju da tamo idete planirano? Kliše pitanje, zar ne? Razni magazini savetuju da nosite neke korisne stvari, poput šibica, noževa ili Ber Grilsa, ali M@n neće ići u tom pravcu. Ne. Mi ćemo vam reći šta ne treba da nosite prilikom polaska na pusto ostrvo. Krećemo.

1. Budilnik

Ovo ti sigurno neće biti potrebno. Ionako se celog života suzdržavaš da ga ne razbiješ, a na pustom ostrvu sigurno nećeš ustajati rano da odeš babi po mleko i jogurt.

2. Plastično voće

Imaćeš dovoljno pravog. Kokosovi orasi, banane, mango i sve ostalo što se uklapa u „kako Perica zamišlja jedno prosečno egzotično ostrvo“ koncept-biće tamo. Plastično ti neće biti potrebno čak ni za ukras.

3. Kondomi

Treba li ti posebno objašnjenje za ovo ili ćeš nam reći da će ti na ostrvu, na kojem osim tebe žive samo životinje i biljke, kondomi ipak trebati? Sumnjiv si.

4. Biblija

Molitve bogu bi u divnim pustoostrvskim uslovima bile ravne nezahvalnosti. U raju si, čoveče, šta još želiš? Dobro, znamo da bi želeo jednu ženku svoje vrste, ali već si potpisao ugovor. Žao nam je.

5. USB

Nemaš u šta da ga utakneš, a još manje na šta da preneseš bilo kakve podatke. Zaboravi kinky porniće, muziku, filmove i ostale malograđanske informatičko-tehnološke ludosti novog doba. Umesto USB-a u hab, gurni svoje noge u vodu, natuci slamnati šešir na glavu i otpij još jedan dobar gutljaj ručno ceđenog soka od marakuje i uživaj.

6. Vizitkarte

Teško da ćeš imati sa kim da razmeniš svoju vizitku, a čak i da se neko pojavi, verovatno bi te gledao kao kompletnog idiota ukoliko bi mu prilikom susreta pružio jedan primerak. U pustoostrvskim uslovima, vizitkarta bi predstavljala samo relikt jednog dalekog blesavog sveta od kojeg te dele velika količina vode i mnogo kilometara.

7. Sitan novac

Slušaj, ukoliko kojim čudom naletiš na neku besnu kasirku tamo, odmah, ali odmah je zavrljači u more sa najviše litice. Ali to je malo verovatno, čak teorijski nemoguće. Prema tome, neće ti više niko tražiti sitne pare i utrpavati sodu bikarbonu umesto kusura.

8. Punjač za telefon

Sve i da u podnožju neke palme nađeš utikač, u rajskoj nedođiji sigurno nećeš imati signala nijedne poznate mobilne mreže, tako da je u startu glupo nositi telefon i prateću opremu. A i koga bi zvao? Bendžamina Lajnusa iz „Losta“?

9. Orbit žvake

Svi ih mrzimo jer znamo da nemaju ni „E“ od efekta koje im proizvođač pripisuje, ali opet…prokleti marketing, uvek nam usadi crva sumnje. Na pustom ostrvu ćeš žvakati sveže listove eukaliptusa, baš kao i pripadnici različitih plemena iz područja Okeanije, koji imaju najzdravije zube na svetu. Nema greške. Ni dosadnih reklama.

10. Ključevi

Nema ljudi, nema lopova, nema brave na vratima, nema ni svežnjeva ključeva koji ti uporno vuku pantalone na dole, naročito ako si malo mršaviji od prosečnog Etiopljanina. Ništa lepše od osećaja potpune rasterećenosti i nedostatka straha da će ti neka secikesa upasti u stan i odneti novi kompjuter ili mašinu za džoging.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar