Prosize kapsule

Telefon od 30 evra – Samsung E1170

U prethodna dva prikaza, bavili smo se modernim telefonima „pristojnih“ cena (što je eufemizam za skupoću) koje ćete koristiti da se duvate u drštvu i da imate nešto lepo da stavite na astal kad se pridružite gomili ortakovih drugarica u kafiću. Sada, međutim, hoćemo da se posvetimo i onim čitaocima koji telefon koriste kao telefon, a ne kao statusni simbol, onima koji ovu spravu koriste isključivo za telefoniranje, te eventualno poneki sms, ako baš mora.

Predstavljamo vam telefon od 30 evra − Samsung E1170.

Čik isprazni bateriju

Posle legendarne Nokije 3310, kojoj ni tomahavk nije pošteno mogao da naudi i koja je po praktičnosti i danas sinonim dobrog telefona kojeg se vrlo rado sećamo, dugo  se nije pojavio telefon koji bi tom modelu mogao da priđe koliko-toliko.

Ni sa Samsungom E1170 to nije slučaj, ali bi se moglo reći da u pogledu praktičnosti ovaj telefon po mnogo čemu podseća na 3310. Trajanje baterije, koja je standardna boljka kod većine mobilnih telefona, kod ovog modela jednostavno nije nešto o čemu ćeš razmišljati. Zavisno od serije koja ti se zalomi, baterija će ti, uz slanje poruka i nekoliko sati razgovora, trajati od sedam do 20 dana, što je, priznaćeš, vrlo impresivno.

Kvalitet izrade je takođe vrlo dobar, telefon sa svoja 73 grama vrlo lepo leži u ruci i prijatno ga je koristiti. Memorija telefona je skromna (16MB), kao i rezolucija ekrana (128×128 piksela), ali već smo napomenuli da ovo nije čudo tehnike već jedan krajnje praktični, šmekerski telefon. Nešto kao kad najšarmantniji baja u gradu umesto kabriolet Mercedesa vozi očuvanu „Peglicu“.

Samo najpotrebnije

Od ostalih alata, Samsung E1170 ima alarm, kalendar, kalkulator i konverter, odnosno tačno ono što ti zaista može zatrebati. Možeš se kačiti i na interner preko WAP 2.0 protokola i GPRS mreže i slati MMS, što je, opet, malo besmisleno jer nemaš kameru na mobu, ali ako ništa drugo, možeš da svojoj dragoj pošalješ neku simaptičnu animaciju u kojoj joj meca Dobrić poručuje koliko je voliš.

Sve u svemu, ovo je jedan od najboljih i najlepših mobilnih telefona koje možeš naći u ovako jeftinoj klasi i koji će ti dobro služiti bar nekoliko godina. Dovoljno lepo izgleda da čak ni snob ne bi imao nikakvu primedbu, a pritom je praktičan toliko da „šije“ mnoge znatno skuplje i raskošnije modele.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Telefon od 30 evra – Samsung E1170

Ostavite komentar