Prosize kapsule

Kako droga može da uništi izgled

Ove zastrašujuće fotografije pokazuju jezive posledice koje zloupotreba droga može ostaviti na ljudskom licu.

Iskrivljena lica narkomana pojavljuju se u kontraveznom filmu „From Drugs to Mugs“, koji je snimljen nakon „Faces of Meth“, dokumentarca o zloupotrebi metamfetamina. Šokantne fotografije izgrebanih i krezubih ljudi, uglavnom korisnika kokaina, heroina i metamfetamina, prikazane su u nadi da će odvratiti decu od pomisli da se igraju narkoticima.

Ova kolekcija koju su sastavili policajci iz okruga Multnoma u Oregonu, predstavlja poređenje fotografije prvog hapšenja (levo slika) sa onima koje su, u nekim slučajevima, napravljene samo tri meseca kasnije. Zamenik Bret King koji je učestvovao u projektu „Faces of Meth“, kaže da je želeo da ljudima prikaže celokupnu sliku zavinosti od opasnih droga.

„Bukvalno svaka osoba sa kojom sa razgovarao, koja nije zavisna samo od meta već i heroina ili kokaina, počela je sa nečim naizgled bezazlenim, kao što je alkohol ili marihuana. Svi eksperimentišu na fakultetu i ja sam želeo da „From Drugs to Mugs“ pokaže deci da su svi na ocim slikama počeli sa kanabisom, nisu odmah krenuli na heroin,“ objasnio je King.

Izvor: SrbijaNet.rs

Slični tekstovi

Ostavite komentar