Prosize kapsule

BMW Vision ConnectedDrive

Još jedan specijalitet koji je začinio ovogodišnji meni Ženevskog salona automobila jeste mali dvosed roadster BMW Vision ConnectedDrive. Ovaj impresivni mališan bavarskog auto-giganta predstavlja idealan spoj sadašnjih i budućih tehnologija sa akcentom na povezanost vozača, automobila i okruženja.

BMW Vision ConnectedDrive delo je Adriana von Hooydonka, novog šefa dizajna bavarskog proizvođača.

Iako se pretpostavlja da je reč samo o statičkom koncept modelu, odnosno da su Bavarci napravili samo moćnu karoseriju i tehnološki nabudžili enterijer, a da se ispod haube još ne nalazi ništa, sasvim je moguće da će do Salona automobila u Ženevi, novi BMW koncept dobiti i na dinamici. U svakom slučaju, do Sajma je ostalo svega nekoliko dana (održava se od 4. do 14. marta) i tada će nam se sve kasti.

Za sada mi vama možemo da kažemo par stvari o onom što je vidljivo na prvi pogled. Automobil ima veliko međuosovinsko rastojanje, sedišta pozicionirana ka zadnjem delu autombila, dugačku haubu i klizna vrata koja nestaju u telu automobila. Unutrašnjost roudsetra krcata je svakojakim futurističkim novotarijama. Osim HUD-a (Head-Up Display) tu je i potpuno odvojen trodimenzionalni, potpuno programabilni displej. Iskreno, nismo sigurni u pravo značenje onoga što smo napisali, a vi pročitali, ali sigurni smo da će nam nakon Sajma u Ženevi sve biti mnogo jasnije.

BMW Vision ConnectedDrive je najavljen kao jedno od najvećih iznenađenja predstojećeg Sajma automobila u Ženevi i sva su očekivanja da će ostali proizvođači biti u njegovoj senci. Kako se mi ne bavimo onima koji su u senci najmoćnijih, predstavljamo vam mašinu od koje zastaje dah. U redu, makar njenu nacrtanu verziju. Uživajte!

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar