Prosize kapsule

Komuna u kojoj svako može da spava sa svakim (video)

Selo Bad Belcig kod Berlina predstavlja jedinstveno mesto na svetu, budući da njegovi meštani svojim stilom života daju sasvim drugačije značenje reči “zajednica”.

Naime, lokalni stanovnici osnovali su centar za “slobodnu ljubav” i svi spavaju jedni sa drugima.

U ovo je mogla da se uveri novinarka Don Porter, koja je tražeći reportažu saznala za neobično mestašce u Nemačkoj. U selu se nalazi nekoliko stanova, kuća, koliba u šumi kao i zajednička kuća – posebno mesto u kom je svaka prostorija opremljena sa dovoljno kondoma, dok na ulazu postoji lista na kojoj se evidentira zauzetost odnosno pristupačnost soba.

Zajednička kuća je mesto okupljanja svih meštana, ljubitelja slobodne ljubavi, koji se zabavljaju i tematskim večerima, orgijama i slično, kao na primer kada se mažu uljima i goli leže na podu. Porterova je imala priliku da im se pridruži u masažama, zajedničkim kupkama i golim paradama, ali se nije odvažila na seksualne odnose.

Ova nesvakidašnja zajednica koja definitivno baca drugačije svetlo na seoski turizam, osnovana je pre nekoliko godina po ugledu na komunu iz 1968. prema kojoj ne postoji ograničenje u vidu biranja seksualnog partnera. I mada su mnogi verovali da će se ovaj koncept raspasti zbog ljubomore, Bad Belcig i dalje je vrlo stabilan.

Izvor: SrbijaNet.rs

Slični tekstovi

Ostavite komentar