Prosize kapsule

Tražite ljubav i saosećajnost? Kupite sebi kokošku!

Ako ne volite pse i mačke, ali tražite kućnog ljubimca koji će vam biti privržen, koji će da vas voli i da saoseća s vama, onda vam treba kokoška.

Nedavno britansko istraživanje, čije rezultate donosi časopis “Proceedings of Royal Society”, pokazalo je da su kokoške osetljive na patnje svojih bližnjih, posebno kada je reč o mladuncima. Prave mama-koke.

Istraživači sa Univerziteta u Bristolu posmatrali su reakcije kokošaka kada bi se perje njihovih pilića nakostrešilo pod iznenadnim naletima vazduha. Uznemirene, počele bi glasno da kvoču, a rad srca bi im se naglo ubrzao.

Za istraživača Džoa Edgara to je jasan znak empatije. “Kokoške su sposobne da se užive u emocionalna stanja drugih, da s njima podele osećanja”, objasnio je on.

Slični tekstovi

1 komentar on “Tražite ljubav i saosećajnost? Kupite sebi kokošku!

  1. * Bezbračni ugadjaju Bogu * Ispravno jeste da su žena i muž zajedno iz koristoljublja,ako su na prvom mestu zajedno zbog obostrane ljubavi * U braku,muž treba da ugadja ženi,a žena mužu * Mali osećaj krivice u vezi bilo čega,dobro je imati,a sve preko toga jeste od djavola * Muž i žena koji nemaju decu,imaju više dece od onih koji imaju dece,i takvoj ženi muž jeste Gospod * Svaka brzina usporava u trajanju jedne pesme o ljubavi * Tada su misli bistro čiste i najjasnije * Mnoge bajke jesu istinite,i zemlja Nedodjija jeste stvarna * Novaca nemam,ono što imam dajem : u ime Gospoda Isusa Hrista budi zdrav(a) * Biti zajedno iz ljubavi u ljubavi * Delovanje da,pred oltarom Gospodnjim,i u instituciju postavljenom od Boga,ulaze,samo muž i žena sto jesu u obostranoj ljubavi,jer svaki brak koji nije sklopljen ispred oltara Gospodnjeg iz ljubavi,osudjen je na propast,ne osudom Božijom,vec samima sobom * Vrati se svojoj ljubavi * Ako je neko ranjen,onda ste ranjeni vas dvoje,jer niste imali poverenja izmedju sebe,i niste verovali jedno drugom,bili ste mladi * Niste znali i niste verovali da vas je spojila ljubav * Ta osoba o kojoj skoro bez prestanka misliš,još uvek te voli * Nekada je od srca do glave dugačak put * Ti si ljubav * Djavo hoće,izmedju ostalog,da sumnjaš da tako nešto nije moguće,a Gospod i Bog jeste onaj koji te ohrabruje i govori : “ ne sumjaj,nego veruj ” * Bićete ponovo zajedno * Voli vas Gospod,nebo Božije i presto trona Gospodnjeg * Bogu slava *

Ostavite komentar