Prosize kapsule

Preminula Elizabet Tejlor

Holivudska legenda Elizabet Tejlor, jedna od najvećih filmskih zvezda 20. veka, umrla je rano jutros u Los Andjelesu u 79. godini.

Slavna glumica je imala dugu istoriju bolesti, a poslednje dane života provela u bolnici Sedars-Sinaj u Los Andjelesu, gde se lečila od kongestivnog srčanog zastoja.

Godine 2009. zamenjen joj je srčani zalizak, a zbog hroničnih bolova više od pet godina provela je u invalidskim kolicima. Tri puta je operisala kuk i dobroćudni tumor na mozgu.

Uspela je da se izbori i sa rakom kože i akutnom upalom pluća, alkoholom i zavisnosću od analgetika, ali ju je na kraju izdalo srce.

Elizabet Tejlor se smatra jednom od najvećih glumica svih vremena. Njena lepota, kombinovana s neverovatnom harizmom i glumačkim potencijalom, za mnoge su i danas neprevazidjeni.  Ostaće posebno zapamćena po ulogama u klasicima kao što su “Kleopatra”, “Mačka na usijanom limenom krovu” i “Ko se boji Virdžinije Vulf?”.

Mnogi će je pamtiti i po čuvenom glamuru i dugogodšnjoj burnoj vezi sa Ričardom Bartonom, jednim od svojih sedam muževa.

Slični tekstovi

Ostavite komentar