Prosize kapsule

Kardiološka dijeta

Kardiološka dijeta, pre svega namenjena je srčanim bolesnicima. Ipak, zbog dobrih rezultata i odsustva neželjenih posledica ovu dijetu sve češće praktikuju i zdrave osobe. Dijeta traje petnaest dana i predviđa se gubljenje do 15 kilograma. Da bi dijeta bila efikasna najvažnije je ispoštovati raspored namirnica i obroka određenih planom ishrane. U suprotnom dijeta neće imati željeni efekat.

Kardiološka dijeta – ishrana

Doručak je isti tokom sledećih 15 dana:

Pomorandža, kruška, breskva, dinja, lubenica (ne može banana ili groždje)

Iron Abs za vas

Dvopek

Šolja kafe ili čaja, bez šećera

Prvi dan

Ručak

1 narandža

1 kuvano jaje

1 kiselo mleko

Večera

2 paradajza (2 dl kuvani paradajz sos)

1 kuvano jaje

1/2 salate ili krastavca, 2 dvopeka

Drugi dan

Ručak

1 narandža

1 kuvano jaje

1 kiselo mleko

Večera

125mg mlevenog kuvanog junećeg mesa

1 paradajz

1 narandža, šolja kafe, 1 dvopek

Treći dan

Ručak

1 narandža

1 kuvano jaje

1 kiselo mleko

1 glavica salate ili krastavac

Večera

125g melvenog kuvanog junećeg meso

1 narandža

1 šolja kafe ili čaja bez šećera

1 dvopek

Četvrti dan

Ručak

125g kravljeg sira

1 paradajz

1 dvopek

Večera

125g mlevenog kuvanog junećeg mesa

2 paradajza

1 jabuka, 1 dvopek

Peti dan

Ručak

200g kuvanog mesa ili ribe

1 paradajz

1 dvopek

Večera

1/2 kuvano povrće (šargarepa, grašak, krompir)

1 kuvano jaje

1 paradajz

Napomena: Meso i kuvanu zelen začiniti vegetom. Šesti i sedmi dan su bez dijete. Za vreme dijete ne pije se alkohol. Posle 5 dana gube se 2,5 kilograma, a posle dva dana dijeta se ponavlja (tri puta po 5 dana) i za 15 dana gubi se 15 kg bez posledica po zdravlje, a kilogrami se ne vraćaju nakon dijete. Posle završetka dijete jedite normalno, a za održavanje kilaže ponedeljkom jedite:

Doručak – čaša  soka od limuna bez šećera

Ručak – jabuka , dvopek

Večera – jaje, paradajz

 

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

25 komentara na “Kardiološka dijeta

  1. Ja sam probao ovu dijetu. Naziva se jos i medicinska dijeta. Odlicna je!!! Drzao sam je u januaru prosle zime, u doba svoje najvece neaktivnosti u godini i uspeo sam da skinem 12 kg!! Preporucujem svima.

  2. ja sam umesto narandze uzela grejp.i iskreno prilicno su veliki tado da uzimam pola nadam se da to nije problem.reci mi sta si jeo sesti i sedmi dan

  3. U svakoj dijeti opšti savet je da se izbegavaju zaslađena pića (komercijalni sokovi, uključujući i "voćne") i alkohol. Voda, limunada, čaj i kafa (sve bez šećera) imaju prioritet.

  4. Ja sam skinula 2,5kg u prvoj nedelji, a onda ništa posebno, sve ukupno 3 kg. Poštovala sve. Za vikend jela kuvano, što nedostaje u dijeti, i ništa hleb ni slatkiši. Verovatno 15 može da skine neko ko ima 25kg viška. Ja sam imala nekih 8 kg više. Uglavnom, nije teško ko što zvuči, prija. I da, pošto je leto ja sam pila sok od narandže (bez šećera) umesto pomorandži.

  5. Jela sam juce meso ali nije bilo mleveno, da li to steti mojoj dijeti? I jos jedno pitanje, prvog dana dijete nisam videla da treba krastavac odmah,pa sam ga pojela predvece, da li i to skodii? :/
    Hvala unapred:)

  6. JA SAM SA USPORENIM METABOLIZMOM I HIPOTIREOZOM STITNE ZLEZDE, ZA DVA DANA OSLABILA 1.1 KG A SA uN DIJETOM SAM TOLIKO OSLABILA ZA 36 DANA,,l( iDEM DALJE,,JOS NEKOLIKO KG..

Ostavite komentar