Prosize kapsule

Najmanji i najslađi konj na svetu slavi prvi rođendan

Ajnštajn, minijaturni konj i nezvanično najmanji pripadnik svoje vrste na svetu, proslaviće uskoro prvi rođendan, povodom čega njegovi vlasnici planiraju da objave i knjigu o svom ljubimcu.

Maleni konj, visok svega 50 centimetara, izazvao je ogromno interesovanje kada je rođen u aprilu prošle godine. Vlasnici Čarli i Rejčel Kantrel kupili su ga na farmi minijaturnih konja u Nju Hempširu, i on se smatra najmanjim primerkom patuljastih konja do sada.

Ipak, pre četvrte godine ne može da uđe u ’Ginisovu knjigu rekorda’, ali njegovi vlasnici su ubeđeni da je on već sada prestao da raste. Sa svojom visinom, on je dosta niži od svoje majke Fines, koja je dostigla ’čak’ 80 cm, dok je otac visok 76 cm.

Vlasnik kaže da je interesovanje javnosti za patuljastog Ajnštajna bilo ogromno dok je bio beba, i da je na hiljade ljudi pohrlilo na porodičnu farmu u Barnstedu, Nju Hempšir, da uživo vide najmanjeg konja na svetu.

Ajnštajn se inače druži sa porodičnom psom, bernardincem Hanom, parom nigerijskih patuljastih koza koje je porodica kupila za farmu, a najnoviji prijatelj mu je Plejboj, konj normalne veličine sa susedne farme. Ipak, Kantrelovi se plaše da puštaju svog ljubimca da trči da grupom velikih konja jer se plaše da bi mogao da se povredi.

 

Izvor: SrbijaNet.rs

Slični tekstovi

Ostavite komentar