Prosize kapsule

Kina: Zbog horoskopskog znaka bacila bebu u bunar

Jedna Kineskinja sa istoka zemlje ubila je svog unuka, bacivši ga u bunar, pošto joj je lokalna vračara rekla da će horoskopski znak deteta doneti nesreću porodici, preneli su danas državni mediji.

Žena, kojoj je navedeno samo prezime Ao, rešila je da ubije dete u gradu Nančang nakon što ju je gatara upozorila da je kineski znak zodijaka u “sukobu” sa znacima ostalih članova porodice, objavio je vebsajt vlade provincije Djiangsi, a preneo AFP.

Kada je snaha Ao, po imenu Vang, bila trudna, Ao je nagovarala drugog unuka da šutne Vang u stomak kako bi ona pobacila, navodi sajt.

Ao je priznala policiji da je, nakon što je dete rođeno u januaru, ona odlučila da ga ubije. Tu nameru je i sprovela u delo 6. aprila, bacivši bebu u bunar dok je majka bila u kupatilu.

Ao je tada pobegla i nije je bilo dva dana, dok je policija nije pronašla i uhapsila. I pored tri decenije brze modernizacije u Kini, kada u gradovima praktično više nema kuće bez televizije, mnogi ljudi, posebno stari i stanovnici siromašnih ruralnih provincija, kao Djiangsi, još se drže tradicionalnih verovanja i robuju sujeverju.

 

Izvor: SrbijaNet.rs

Slični tekstovi

Ostavite komentar