Prosize kapsule

Kako ubrzati metabolizam?

Ko je probao zna da nije lako osloboditi se suvišnih kilograma, a da se isti poput bumeranga ne vrate već sa prvom pljeskavicom po završetku dijete. Istina, dijete jesu ročno ograničene, i cilj im je da u najkraćem mogućem roku pokažu rezultat. Ono u čemu većina nas “dijetalaca” greši jeste što se dijetalnog režima ishrane ne pridržava i po završetku dijete, već svoju novu liniju prvog dana izbombarduje omiljenim poslasticama koje su nam bile uskraćene tokom dijete.

Poenta održavanja težine jeste u održavanju metabolizma. A kako se TO radi?

Kako smršati?

Od toga koju ste dijetu odabrali da biste smršali mnogo je važnije da li se pridržavate i propratnih uputstava da bi dijeta bila efikasna. Uz regulisanu ishranu važno je baviti se fizičkom aktivnošću, poštedeti sebe loših životnih nauka i akcenat staviti na dobre. Tek kada ispoštujete sve ovo − smršaćete.

Iron Abs za vas

Kako ubrzati metabolizam?

Brz metabolizam znači brzo mršavljenje. Dva su osnovna načina na koje možete da ubrzate metabolizam. Ishranom i aktivnošću.

Fizička aktivnost

Mnogi misle da moraju da se ubijaju od treninga da bi smršali. Greše. Na svakodnevnom nivou dovoljan je minimum fizičke aktivnosti da bi dijeta pokazala rezultate. Jedino je važno da taj minimum zadovoljite svakog dana. Kada ustanete obavezno odradite vežbe istezanja. Dišite duboko i ravnomerno. Ovim vežbama dodajte deset minuta najobičnijih rutinskih vežbi kako biste razgibali osnovne zglobove u telu i pokrenuli cirkulaciju − čučnjevi, sklekovi, trbušnjaci. Zatim, OBAVEZNO priuštite sebi pola sata brzog hoda ili džoginga. Čuvajte se džogiranja po tvrdoj podlozi, nije baš najbolje za kolena i ligamente, ali ako ste već prinuđeni da trčite po betonu, obavezno pravite pauze. Tokom posla se obavezno istežite, odradite seriju sklekova ili čučnjeva, a na spavanje nemojte otići bez dobrog istezanja i večernje šetnje.

Ishrana

Za pokretanje i ubrzavanje metabolizma osnovno je izbaciti namirnice kobne po nivo holesterola u vašoj krvi. Svi znamo koje su to namirnice. Obično one koje najviše volimo. Ako već niste u mogućnosti u potpunosti da ih izbacite sa dnevnog menija, onda ih bar proredite, a na trpezu ubacite sledeće “ubice” holesterola i ubrzivače metabolizma čime će se pomoći brža razgradnja loših materija u vašoj krvi. Evo POŽELJNIH NAMIRNICA ZA BRŽI METABOLIZAM:

Voda

Zeleni čaj

Kafa

Jabuke

Grejpfrut

Spanać

Supa

Senf

Tofu sir

Riba

Piletina

Meso bogato proteinima, ali ne i lošim mastima

Osim toga šta jedete, važno je i kako jedete. Jedite više puta po malo. Najbolje je da dan podelite na šest manjih obroka − tri glavna i tri užine.

Program ishrane za brži metabolizam

08. 00 Doručak

11. 00 Užina

13. 00 Ručak

15. 00 Užina

18. 00 Večera

20. 00 Užina

Naravno, ovakav program je idealan kada ustajete u cik zore! Dakle, ko rano rani…

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

3 komentara na “Kako ubrzati metabolizam?

    • Svaki obrok koncipiraj kao kombinaciju proteina (nemasno meso, riba, jaja, sir…), ugljenih hidrata (povrće, integralna riža, krompir) i masti (maslinovo ulje, laneno ulje). Naveli smo ti dobre izvore proteina, UH i masti. Užina može biti neka manja voćka i pola šake orasa (bademi, lešnici, kikiriki…)

Ostavite komentar