Prosize kapsule

Otvoren Belgrade Boat show 2011

Foto: Blic

Manifestacija pod nazivom Belgrade Boat Show 2011 svečano je otvorena na platou ispred Ušće Shopping Centra, 4. maja, u 13 časova. Izložbu je zvanično otvorio Dragan Nikolić, kapetan i promotor manifestacije Belgrade Boat Show 2011, koji je u ulozi kustosa izložbe prisutnima predstavio nautičke eksponate.

Osim njega, na svečanom otvaranju prisutnima su se obratili: Ivan Bukvić, organizator Belgrade Boat Show 2011, Dejan Veselinov, direktor Turističke organizacije Beograda i Branimir Đurović, marketing menadžer Ušće Shopping Centra.

Belgrade Boat Show 2011 predstavlja veliku nautičku izložbu na otvorenom prostoru, simbolično postavljenu na platou ispred Ušće Shopping Centra. Svojom izuzetnom pozicijom, Ušće Shopping Center je poslužio kao svojevrsna marina manifestaciji Belgrade Boat Show 2011, s obzirom na to da se nalazi na ušću dveju reka.

Nautička izložba ispred Ušća

Posetioci će moći da razgledaju i kupe više od 50 najrazličitijuih plovila po ceni od 500 do 700.000 evra. U ponudi su raznovrsna plovila: čamci, jahte, gliseri, čamci na naduvavanje, pontonska plovila, kao i nautička oprema. Najskuplji eksponat je jahta domaćeg prozivođača, duga 16,5 metara, “Vajbah” koja košta 700.000 eura. Cena gumenjaka i rečnih čamaca se kreće od 500 do 10.000 evra dok je cena glisera od 10.000 do 50.000 evra.

Posle svečanog otvaranja, Dragan Nikolić je prisutnima u ulozi kustosa i promotora manifestacije predstavio nautučke eksponate i njihove performanse. Kao dugogodišnji nautičar, Nikolić je u najzanimljivije eksponate na izložbi ubrojao čamac “Cris Cruff” koji je vozio čuveni Džems Bond, brze glisere marke “Bayliner”, ali i plovila “Narvel” koji se prozivode u vojvođanskom selu Sakule.

– Nautikom se bavim više od 40 godina. Bitno je reći da nautiku ne čine samo skupe jahte i gliseri. Naša je privilegija što možemo da uživamo na dve prelepe reke, Savi i Dunavu.Više od 40 godina se bavim nautikom. Od Paje Vujisića sam naučio sve o nautici, kao i od Mome Kapora koji je pisao o Savi i Dunavu – rekao je Nikolić.

Cilj manifestacije Belgrade Boat Show 2011 jeste da se predstave nautički brendovi na potpuno nov način, da se istaknu potencijali domaćih stručnjaka i proizvođača u oblasti nautike, kao i da se šira populacija zainteresuje za nautiku i uživanje na vodi. Time bi se ukazalo na izuzetan nautički potencijal Srbije, u čemu Beograd prednjači zahvaljujući dvema rekama.

 

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Otvoren Belgrade Boat show 2011

  1. "ali i plovila “Narvel” koji se prozivode u vojvođanskom selu Sakule."

    POGRESNO UPISANO IME FIRME NARVAL BOATS, STETA STO SE ZA NJIH NE ZNA, IZUZETNI SU I TRAJU VEC DECENIJAMA, A KVALITETU PROIZVODA ZAISTA NEMAM KOMENTAR.

    SVAKA CAST.

Ostavite komentar