Prosize kapsule

Prva ljubav zaborava nema

Foto: pollsb.com

Ljubav je boljka koja bi se prema simptomima mogla svrstati u kategoriju stomačnog gripa. U zavisnosti od stadijuma do kog ste dogurali, ili patite od konstantne mučnine, ili osećate to neobično treperenje, koje mnogi nazivaju „leptirići u stomaku“. Kao da je neko nekad imao leptiriće u stomaku, pa je sad sav kompetentan da oceni kako je to imati ih…

Nego da ne dužimo. Ako imate neki od ovih simptoma, a nemate one koji su tipični za tegobe probavnog sistema, velika je verovatnoća da ste „zakačili“ ljubav. Dešava se retko, da li srećnicima ili nesrećnicima, u to nećemo zalaziti, ali činjenica je da je ova bolest neizlečiva i da vam medicina neće mnogo pomoći. A i šta će vam? Ako je prava, i ako ste dovoljno pametni da je sačuvate i uživate u njoj, lečenje vam nije potrebno. Međutim, ako pripadate grupi ortodoksnih buzdovana čiji je EGO jedina veličina koja je bitna, vrlo je verovatno da se nećete usrećiti kraj neke od nas. Ono što je u vašem slučaju neizlečivo nije bolest, već bolesnik. Kako smo, ipak, bolećive prema našim pacijentima, evo nekoliko saveta iz ŽENSKOG UGLA, kako da i posle ljubavi PRONAĐETE LJUBAV!

Ima li ljubavi posle ljubavi?

Da!

Ovoj grupi pripadaju oni koji sumnji mesta ne ostavljaju ni milimetar. Ljubav je moguća, iznova i iznova… Prijateljstvo sa bivšima, takođe. Sve se vrti oko broja ožiljaka koje tokom života zaradiš i šta iz njih naučiš. Lepota je u novom, prevazilaženju i učenju iz starog… Nema vremena za oklevanje, jer iako prva ljubav zaborava nema, treba dati šansu i drugima. Nesposobnost da se krene dalje odlika je slabih, ali kad smo već kod jačine treba postaviti pitanje koliko puta se zaista istim intenzitetom može voleti kao prvog puta? Rastu li emotivne distance iz straha da se ne bude povređen iznova, jer neko je uvek povređen…  I koliko iskrenosti ima u svemu tome? Takođe, da li obnovljena prijateljstva sa bivšima ikad mogu biti iskrena kao što su bila, ili nam služe tek da bi dokazali da možemo biti prijatelji, i da su osećanja nestala…

Možda..

Ovo je grupa realnih, koji svesni lepote onoga što su jednom imali, ne gube nadu da će se jednom možda to i ponoviti… Ali ne hrle iz veze u vezu kako bi se to desilo što pre. Kad se desi – desiće se! U ljubavi, možda i jedna od najbitnijih lekcija… Ali i u životu. Kao i obično, stvari koje juriš postaju sve dalje, a ono o čemu ne razmišljaš desi se od sebe. Sećajte se uspomena, ali im ne robujte!

Ne.

Iako bi neki rekli za ovu grupu da su u pitanju patetični mazohisti, koji iza emotivnih zidova poput onog Kineskog, čuvaju uspomene na Ljubav sa velikim Lj, u njihovu odbranu mora se reći da su i oni donekle realni. Prijateljstava među bivšima nema, veze treba u korenu saseći, jer su to sve samo izgovori za povratak u prošlost, i na svoj mazohističan način krenuti dalje… Naravno, mesta za nove uvek ima, ali ono posebno MESTO ostaje uvek popunjeno, uz sve najbolje želje pretendentu na isto, ali na nekom drugom konkursu.

Na kraju, sve je to pitanje vere i toga ko šta želi. Prepuštajući se, nadajući, ili strahujući, ali opet težeći nečem novom, višem.. Na kraju, svako nađe neki svoj način da se izbori, preboli, leči, zaleči, izleči.. Vreme u tom procesu može biti odličan saveznik, ali i najgori neprijatelj. Najgore je bekompromisno prepustiti mu se. Jer tada počinju navike, a one uvek traže one koje će na sebe naviknuti… Izbor je Vaš – Da! Možda… Ne.

 

Foto: telegraph.co.uk

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar