Prosize kapsule

Kovačević Chardonnay

Ukoliko izbegnemo svako uvodno pametovanje o vinu, načinu pravljenja vina, vrstama i podvrstana, klasama i principima ocenjivanja njegovih karakteristika, dozvolićete nam vi Alpha muškarci, da vam predložimo, za početak bocu sa kojom nećete promaštiti.

Kriterijumi za naš izbor su: cenovni rang do 10 evra, kvalitet (koji podrazumeva da i ni sa malo tupljim nosem osete razliku između gorkaste ili kiselkaste tečnosti koju su do sada greškom nazivali venom i napitka kojem ni bogovi nisu odoleli) i dostupnost kupovine, zbog čega ćemo, izabrati proizvod jedne domaće vinarije.

Kovačević Chardonnay


Vino je slamnasto žute boje sa odsjajem kristalne bistrine. Aromatičnost mirisa i kompleksna punoća ukusa sa blagim tonom gorčine u pozadini podseća na ukus suve smokve i badema (ukoliko osetite miris tropskog voca, dinje ili neku cvetnu aromu, nemojte da se upasite! Nije svaki nos isti!)

Vrhunski kvalitet i specifičnost ovog vina dolazi do punog izražaja ukoliko se servira rashlađeno na temperaturi od 10-12°C.

Pravi gastronomski užitak doživećete pijući ovo vino uz morsku i rečnu plemenitu ribu sa prelivima, smuđ orli, pijani šaran, losos na žaru i dagnje, razna svetla mesa, ćuretinu, piletinu, teletinu, specijalitete od svinjskog mesa sa raznim prelivima. Od sireva, tvrdi i polutvrdi kačkavalj, koziji.

Kovačević Chardonnay se u supermarketima može pronaći po ceni između 800 i 1.000 dinara što treba pomožiti sa 1,8 do 2,5 ako pošelite da sa izabranicom potrošite jednu bocu u restoranu.

Ukoliko to prija vašoj sujeti, Kovačevićev Chardonnay je poslužen nedavno potpredsedniku SAD Džozefu Bajdenu i premijeru Rusije Vladimiru Putinu. Doduše, oni su pili barrique varijantu, koja je za oko 50 odsto skuplja, ali toliko i kvalitetnija. Taj detalj dami ne morate da pominjete, barem kada je o vašem novčaniku reč.

Živeli!

 

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar