Prosize kapsule

Zvaničnik MMF – Stros-Kan u središtu seks skandala

Foto: Politika.rs

Poslednjih nekliko dana svetski mediji bruje o aferi čiji je vinovnik izvršni direktor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) šezdesetdvogodišnji Dominik Stros-Kan (62), koji je uhapšen u SAD pod optužbom da je primorao na oralni seks sobaricu u njujorškom hotelu.

Loš glas daleko se čuje

Iako francuskog političara u rodnoj zemlji bije glas velikog zavodnika, sklonom vanbračnim aferama koje, među stanovnicima Francuske, kao i u ostalim evropskim zemljama nisu u velikoj meri omele njegovu kareijeru (setimo se samo brojnih Berluskonijevih afera ). Međutim, američka javnost ne ostaje ravnodušna na ovakve optužbe koje su ozbiljna pretnja njegovom kredibilitetu, pa čak i ako se dokaže da su bile lažne, diskvalifikuju Stros- Kana u narednoj izbornoj trci u bojama francuske Socijalističke partije

Naime, glavni akter pomenutog skandala je najozbiljniji protivnik sadašnjem francuskom predsedniku Nikoli Sarkoziju na putu ka osvajanju drugog mandata.

Žrtva svojih slabosti

Upravo zbog toga, javnoj je podeljena, a za skandal u Americi kažu da je čista nameštaljka. namešten. Zanimljivo je da je sam Dominik Stros-Kan francuskom levičarskom listu nedavno rekao da sluti da mu politički oponenti pripremaju neki skandal, nudeći čak i scenario „da će ga žena optužiti za silovanje na parkingu i daće zbog toga morati da joj isplati šestocifreni iznos u evrima“. Tom prilikom je naveo da su njegove slabosti, novac, žene i judaizam.

 

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar