Prosize kapsule

Sponzoruša kao takva

Pre nekoliko dana sa naročitom pažnjom pročitao sam tekst jedne moje poznanice, btw lepuškaste i talentovane internet novinarke Sonje Martić, u kome je efikasnom ironijom uvaljala u katran i perje dobar deo muške populacije.

Naime, autorka je ismejala naviku ili osobinu pojedinih tipova da devojke koje su im van dometa često nazivaju sponzorušama. I sve to kroz seciranje parametara muških (ne)uspeha – obrazovanja, izgleda, motorizovanosti, stambene situiranosti, naravno zarade, ambicija itd… Ukratko – otkud junaku njenog teksta, alijas “klošaru”, koji je siroma’ omanuo u svakoj od navedenih  tema, pravo da neku cicu naziva sponzorušom samo zato što ne može da ispuni osnovne zahteve?! Ni od kuda! Jasno, treba da se pokrije ušima dok bar neke stvari u svom životu ne promeni.

Fakat, dobar tekst. Ali, od samog početka nešto mi je tu nedostajalo. Pomislih – ovo mi liči na performans Džene Džejmson – tvrdo, kvalitetno, ali bez emocija! Onda na drugo čitanje skontam – čikita je opasno prezubila! Sponzoruše su, barem kada je reč o pecepciji normalnih muškaraca, nešto sasvim drugo, a grupa kojoj je posvetila svoju instant satiru sebi nedostižne dame naziva raznim imenima, već kako im dođe! Pa, hajde, da jednom za svagda, stavimo tačku na kvalifikaciju te podvrste ženskog roda koja se kao parazit razvija i raste naročito uspešno u doba ekonomske krize.

Sponoruša je, u najkraćem, ženska osoba koju, u najvećoj meri, zanima za koju sumu može da ti olakša račun, iskamči razne skupocene trange-frange, prošeta dupe po belom svetu (sa tobom ili bez tebe svejedno, ali za tvoje pare sigurno) i priušti sebi razna zadovoljstva koja ćeš ti platiti zarad toga da stalno ili povremeno uživaš u darovima koje joj je priroda udelila naročito ako za to zna što veći broj suparničkih mužjaka.

Te i takve, da repliciram koleginici, najčešće nisu ni obrazovane, ni načitane, ni situirane, ni motorizovane nit su zaposlene kao PR menadžeri neke predrkane firme. Jok! Uglavnom je reč o napupelim curicama koje su se u određenom periodu svog odrastanja suočile sa činjenicom da nemaju kintu za razne statusne simbolčiće ili su ih prosto, htele još, a negde u isto vreme im se učinilo kako čika iz kabriolet bembare blene u neravnine na njihovoj polusintetičkoj majičici.

Klinka, iako ima asa iz matematike, sabere dva i dva, i dok pukneš dlanom o dlan, eto ti je obučena i namirisana sija ko božićna jelka. Gore pomenuti čika, ispraća je na časove tutnuvši joj par crvenih u torbicu, i dok mu ona maše prelazeći ulicu, on već sav zajapuren opisuje seansu dvojici ortaka sa debelim vratovima. Važi, devedesete su prošle (mada još ima sličnih scena), pa su i sponzoruše evoluirale, kao i njihovi sponzori, barem vizuelno. Mada, ima naznaka i da su u međuvremenu obogatile vokabular sa po nekom engleskom frazom kojom maskiraju šupljine u realnom obrazovanju i emancipaciji.

Bilo kako bilo, ima tu i neke humane simbioze. On je prećutno glup, a ona prećutno pametna u nekoj vrsti društveno prihvatljive forme prostitucije. Svako dobije neko zadovoljstvo. Tante za kukuriku! I cela bajka traje do poslenje pare ili do momenta dok se u vidokurugu sponzorušice ne nađe neko novi ko je spreman više da investira u njihovu “vezu”.

Zato, drage moje, upešne, lepe i pametne devojke, vas niko, barem niko pametan ne smatra sponzorušama. Naprotiv, imate pravo da tražite sebi ravnog i da se nadate da ćete ga i uloviti ukoliko vam već neka gorepomenuta silikonska parazitka nije uletela u šesnaesterac.

Kako god okrenete, na istoj smo strani.

 

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

3 komentara na “Sponzoruša kao takva

  1. ovaj tekst samo jedno govori… da ti se sonja martic svidja pa ne znaš baš kako da ostvariš svoje osvajanje….;) probaj u četiri oka!!!!!

  2. U potpunosti se slazem…samo ima sponzorusa koje to naizgled nisu, ili se bar predstavljaju da se gnusaju toga…e tu nastupa osecaj koji mora da ima muskarac kao procenu iskrenosti devojke…kako ne bi zaglibio u te nevidljive kandze i unistio sebi zivot…__Zalosno je sto vecina muskaraca ipak "pada" na bezobrazluk, nazovimo bezobrazluk devojaka…ili slobodu ophodjenja ali upakovanu u "nevinost"

  3. HAHAHAH! Zanmiljivi komentari! Inace kolega samo da ti javim da danas i SORAJA IMA FAKULTET i to psihologiju (lol), tako da ta prica o curicama koje su glupe, neobrazovane je presmesna! I vala ta cica spisateljica takodje..detence nafrakano za muski magazin..smesnooo! vazno da je sise nabila ali inteligencija i sise su sad in..pa Soraja je genije zar niste culi? lol

Ostavite komentar