Prosize kapsule

Arsen Dedić – poezija koja se peva

– Pitaju me, da li je Arsen ime ili zanimanje – retorički šaljivo se obratio publici Mikser festivala legenda jugoslovenske šansone Arsen Dedić odmah posle izvedbe „Ono sve što znaš o meni“, u pratnji sina Matije, briljantnog džez pijaniste. Tako je zvanično otvoren muzički deo, prema pisanjima medija, „najvećeg regionalnog festivala kreativnosti“ koji traje od 25. do 29. maja na industrijskoj lokaciji silosa Žitomlin.

Jedinstveni šarm kantautora čije se pesme jednako rado slušaju i danas, kao i pre 30 godina osvojio je srca beogradske publike. Evociranje uspomena na numere sa prvih albuma Arsena Dedića “Čovjek kao ja” i “Homo Volans”, među kojima su neke prvi put izvođene na fesitivalima u prestonici bivše Jugoslavije, trajalo je oko sat vremena. „Djevojka za jedan dan“, „Ne plači mala moja“ , „Djevojka iz moga kraja“ , „Od kako te ne volim“ sinoć su, kao i decenijama unazad mamile suze i zagrljaje.

– Neke moje kolege – šalio se, kao po običaju Arsen – počeli su da tezgare po svadbama! Ja, međutim imam problem sa repertoarom. Moje pjesme više odgovaraju razvodima! Pa bih mogao time da se bavim, da pjevam za razvode!

Publika je nekoliko puta aplauzima vraćala Dediće na bis i nekoliko puta je dobijala bonus pesme i bonus šale velikog šansonjera.

 

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar