Prosize kapsule

Zašto su žene glasne tokom orgazma?

Časopis „Archives of Sexual Behavior“ objavio je prošlog meseca studiju koja pokazuje da su glasni uzdasi koje žene ispuštaju tokom orgazma – manipulacija muškarcima.

Američki naučnici Gejl Brever i Kolin Hendri anketirali su 71 ženu starosti od 18 do 48 godina, da bi otkrili kako žene vokalizuju orgazam i zašto glasno stenju ako nisu soživele vrhunac. Odgovor većine ispitanica bio je – da bi uzbudile svog muškarca.

Žene vikanjem stimulišu muškarce da brže dođu do orgazma  kad im je odnos dosadan, kada su umorne, nervozne ili im jednostavno nije do seksa.

Odnosno, žene glasno „proživljavaju“ seksualni odnos kada nisu previše uzbuđene, dok onda kada su jako uzbuđene vrhunac doživljavaju gotovo u tišini. Tačnije, što su žene tiše, to je orgazam jači.

A pošto je ženama jako važno da podstiču samopouzdanje muškarca, onda kada znaju da neće doživeti orgazam, ma koliko se on trudio, one ga zvucima lažiraju.

Čarlin Milenhard, profesorka kliničke psihologije sa Univerziteta u Kanzasu, nije iznenađena ovim rezultatom, jer tvrdi da i muškarci i žene u seksu slede naučene uloge, po kojima bi „muškarac u seksu trebao da dovede ženu do vrhunca, jer to pokazuje kvalitet njegovog rada“.

 

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar