Prosize kapsule

Virtuelni seks u hotelima budućnosti (VIDEO)

Kontrola snova? Da, to zvuči primamljivo. Pisac Karlos Kastaneda tvrdio je da je to moguće ukoliko tokom sna nateramo sebe da pogledamo svoje šake. Ian Pirson tvrdi da će se za to pobrinuti mderni hoteli.

Lanac hotela Travelodge objavio je istraživanje kako bi tehnologija mogla promijeniti smeštaj do 2030. Istraživanje je napravio inženjer i futurolog Ian Pirson, a nazvao ga je “Budućnost spavanja”.

U svom istraživanju Pirson tvrdi da će hoteli moći da prate sve vitalne funkcije svojih gostiju, kao i raspoloženje te tako ciljano poboljšati njihov san. Futurolog takođe predviđa kako će u budućnosti snovi moći da budu kontrolisani, slično kao u filmu Inception (Početak), pa ćemo jednog dana moći čak i da učimo nove jezike dok spavamo.

“Kreveti u kojima ćemo spavati pružaće će nam vizuelna, slušna, mirisna i iskustva dodira ključna za osećaj stvarnosti u snu. Moći ćemo ponovo da proživimo omiljene snove jednostavnim odabirom iz menija kao što danas možemo odabrati film. Čak ćemo moći i da se povežemo s drugim ljudima i podelimo s njima svoj san”, kaže Pirson u svom istraživanju.

Futurolog smatra kako ćemo pomoću iste tehnologije moći da vodimo i ljubav na bilo kojoj udaljenosti od svog partnera. Koristeći posebne ležajeve, moći ćemo za vreme seksa da zamišljamo i definišemo kako nam partner izgleda, a da on to ni ne zna.

Proširena stvarnost omogućena integracijom digitalne tehnologije s korisnikovom okolinom omogućiće će da svaki zid postane zaslon koji će moći da služi kao televizija, kompjuter, fotografija ili slika.

“Istraživanju sam pristupio kao inženjer. Pogledao sam sve stvari i usluge koje hoteli obično pružaju i pokušao da zamislim kako će se razviti s obzirom na trenutnu i skorašnju tehnologiju”, rekao je Pirson.

Pirson takođe smatra kako će većina tehnologija koje opisuje u svom istraživanju biti i cenovno pristupačna.

Neka proba tu tezu da progura u Srbiji. Cenimo da mu neće biti lako.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar