Prosize kapsule

Lopta sa vaginom u berlinskom muzeju

Svetsko prvenstvo u ženskom fudbalu se bliži, pa je muzej homoseksualaca u Berlinu otvorio neobičnu izložbu. Reći ćemo vam samo da je jedan od eksponata-fudbalska lopta sa vaginom.

Fudbalska lopta sa ženskim polnim organom ili fudbaleri koji se ljube tokom pobedničkog slavlja deo su izložbe koja je otvorena u Berlinu uoči početka Svetskog prvenstva u ženskom fudbalu. Na njoj se 22 eksponata bavi vezama između seksualnosti i fudbala.

„Fudbal je oblast u kojoj se stalno slavi muškost, a fizički kontakt takođe igra važnu ulogu”, objašnjava kustos muzeja Biržit Bosold.

Na izložbi pod nazivom „S druge strane” posetioci mogi videti i loptu u koju je umetnica ušila roze vaginu.

Iza ovog predmeta je vrlo lična priča, objašnjava autorka Franciska Volborn, jer je ona sama htela da igra fudbal. Mnogi, kaže, u početku pogrešno tumače aplikaciju na lopti i to najčešće kao ružu.

Tokom konkursa nije stiglo mnogo radova koji se bave homoseksualnošću i fudbalom, što u muzeju tumače kao dokaz da je ta tema još uvek tabu. Najsmeliji radovi na ovu temu su slike koje prikazuju fudbalere koji se grle i ljube veseleći se postignutom golu.

Aktuelno Svetsko prvenstvo za žene koje se igra u Nemačkoj u prvi plan je gurnulo i temu – žene i fudbal.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar