Prosize kapsule

Austrijski studenti arhitekture pljačkali banke!

Jedan austrijski profesor arhitekture huškao je studente da provaljuju u banke kako bi dokazali njihove sigurnosne i arhitektonske slabosti.

Profesor Armin Blašbičler sa univerziteta Insbruk u Austriji tražio je od studenata arhitekture da iskoriste slabe tačke građavina i njihovih sigurnosnih sistema i tako provale u njih.

Oni su uspeli da provale u 21 banku i to objave u knjizi, a reakcije institucija u koje su upali, i koje su to saznale iz knjige su pokrenule pravu lavinu komentara, piše “Austrian tajms”.

“Ovaj poduhvat je bio zapanjujuće neodgovoran a knjiga koja je objavljena je bukvalno vodič za lopove – kako da na najlakši način pprovale u neku važnu ustanovu”, izjavio je jedan od zvaničnika banke u koju su studenti upali.

Profesor Blešbičler, međutim ima potpuno suprotan stav o tome. Pored toga što smatra da je studentima bio potreban “pogled iznutra” da bi pravilno sagledali potencijale ovih građevina, on misli i da su bankama ovom akcijom učinili uslugu.

“Mi ništa nismo ukrali i nismo želeli da napravimo bilo kakav problem bankama – naprotiv. Lično mislim da smo im učinili uslugu jer smo otkrili slabe tačke u njihovim sigurnosnim sistemima, a bolje da smo to otkrili mi nego pravi lopovi”, izjavio je on.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar