Prosize kapsule

Ruska policija ne želi debele policajce

U Rusiji pokušavaju da poprave imidž policije. Prvi na udaru našli su se policajci sa viškom kilograma, koji bi zbog toga vrlo lako mogli da ostanu bez posla.

Policajci sa viškom kilograma rizikuju da izgube radno mesto zbog svoje težine, upozorio je ruski ministar unutrašnjih poslova, koji vodi kampanju za smanjenje broja policajaca i poboljšanje imidža snaga reda.

“Debeli i trbušasti neće uspeti” da prodju nove testove koji će policajci polagati kako bi dokazali da im je mesto u policiji, kazao je ministar Rašid Nurgalijev, preneo je šef komiteta za bezbednost u ruskom parlamentu Vladimir Vasilijev i dodao da je ministar to rekao tokom privatnog konferencijskog poziva.

Predstavnik za štampu ministarstva unutrašnjih poslova Oleg Jelnikov kazao je, međutim, da Nurgalijev “nije tako nešto rekao zvanično ni javno”.

Osim toga, precizirao je Jelnikov, testovi se neće odnositi na težinu, već na fizičke sposobnosti kandidata.

“Ako neki muškarac ima 180 kilograma i zahtevanu razdaljinu pretrči za deset sekundi, nema nikakav problem”, dodao je.

Ipak, ruska štampa danas opširno piše o informaciji koju je izneo Vasilijev.

“Sa nateklim očima, mlohavim obrazima, volovskim vratom i ogromnim stomakom, veliki broj policajaca iz Sankt Peterburga ne izgleda privlačno”, piše na sajtu Neve 24, uz tvrdnju da 12.000 od 40.000 policajaca iz tog grada ima prekomernu težinu.

“Ako se broj zaposlenih u ministarstvu unutrašnih poslova smanji za 20 do 25 odsto, koliko će to ukupno iznositi tona?”, pita šaljivo novinar lista Novaja gazeta.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar