Prosize kapsule

Brunejski princ u minusu skoro 15 milijardi dolara

Otići u minus 14,8 milijardi dolara? Moguće je i to. Bahaćenje brunejskog princa Džefrija nadilazi granice mogućeg, a pohlepu i razmetljivost diže na novi nivo.

Princ Džerfi trošio je pedeset miliona dolara meesečno, imao je 2.300 automobila, 250 kompanija, četke za WC od čistog zlata, Boeing 747 za prevoz svojih konja za polo, 50-metarsku jahtu Tits (Sise) u kompletu s dva glisera koji zvou Niple 1 i Niple 2 (Bradavice), a tu je i vulgarno raskošna palata s 1.788 soba,

Za 50. rođendan pevao mu je Michael Jackson koji je održao koncert za 17 miliona dolara.

Besna porodica tužila je Džefrijeve advokate da su loše vodili njegove poslove, ali na kraju je advokatski i bračni par Fait Zaman i Tomas Derbišajer na sudu krajem prošle godine dobio 23 miliona dolara odštete.

Džerfijeva jahta. Obratite pažnju na naziv

Iako je zapravo njegov brat sultan od Bruneja, Džefriju se posrećilo kada ga je brat postavio za šefa Brunejske ulagačke agencije, najmoćnijeg državnog fonda ove prebogate države koja leži na nafti.

Džefri je tako na raspologanju imao stotine milijardi dolara koje su prolazile kroz fond, a deo tog novca potrošio je na neviđeni način života koji je čak uključivao i dovođenje devojaka iz Amerike na Bruneje samo da bi spavale s njim.

Ženio se pet puta i ima osamnaestoro dece, a silne milijarde ulupao je u svoj predimenzionirani lajfstajl. Sve što je mogao, obložio je zlatom, pa je tako jedini Rolls Royce na svetu napravljen od čistog zlata upravo njegov, kao i jedini tepih čije su resice takođe zlatne. Sama površina tepiha ima na desetine skupocenih dijamanata.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar