Prosize kapsule

Češki policajci držali lobanju kao ukras

Češki policajci držali su lobanju neidentifikovanog ubijenog čoveka na polici u kancelariji kao ukras. Iako nisu uspeli da otkriju identitet ubijenog, to im nije smetalo da zadrže lobanju.

Kada je lobanja, zajedno sa ostatkom tela muškarca pronađena u potoku pre tri godine, započeta je istraga o mogućem ubistvu.

Međutim, policija nije uspela da otkrije uzrok smrti, ali ni identitet tog čoveka.

Nakon što je lobanja očišćena, policajci odeljenja za ubistva odlučili su da je drže u kancelariji, a čak su se je i slikali, pa fotografiju postavili na internet.

Telo je ostalo neidentifikovano sve do nedavno, kada je lobanja skenirana i analizirana pomoću kompjuterskog programa i utvrđeno da se radi o Františeku Vandasu. On se vodio kao nestao od 2008. godine.

Kada je Ružena Breznanova, supruga Vandasovog bratanca, došla po njegove ostatke, nije mogla da veruje svojim očima kada je videla lobanju.

“Šokirala sam se. Kada je trebalo da uzmem ostatke videla sam lobanju sa policijskom kapom, kako stoji na polici pored pivske krigle. Šef odeljenja za ubistva me je uveo u kancelariju, skinuo kapu sa lobanje i predao mi je u ruke. Izgleda da je lobanja strica mog pokojnog supruga služila kao stalak za kapu. Niko nije zaslužio da se nakon smrti tako koristi njegova glava”, izjavila je Breznanova.

Nakon što je Vandasova rodbina tužila policiju, čitaoci lokalnih novina, koje su prenele vest o tužbi, ukazali su na to da postoje i fotografije lobanje postavljene na društvenim mrežama.

Portparol policije je izjavio da je istraga u toku, a šef odeljenja za ubistvo je odbio da komentariše.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar