Prosize kapsule

Off – EXIT 2011, vodič za domaće posetioce

Stigao si u Novi Sad na najveći i najposećeniji festival u jugoistočnoj Evropi.

Pored vrhunske zabave koju nesumnjivo pruža EXIT festival, o čijem programu su mnogo pametniji i iskusniji novinari ili whoever napisali već tone teksta, mnogo toga se dešava i u samom Novom Sadu. Ali, da bi imali 24/4 zabavu potrebno je što manje vremena izgubiti u – „gubljenju“. Tu na scenu stupa m@n!magazin – da pomogne ako već ne može da odmogne.

1. Prevoz po gradu – Taxi nije skup, naročito ako ubediš taksistu da nisi turista/posetilac ili slično… Dakle, ako već nisi došao kolima, u taxi i šibaj… Savet: Nikad nemoj reći – „na tvrđavu“ – recite „Do Petrovaradina“ – ako ti taksista kaže da je most zatvoren zbog festivala – uzvrati – „onda do mosta – tetka mi je tu kod VMC- a“ (Vojno medicinska akademija koja se nalazi u podnožju tvrđave)

+ ako u taksiju čujete neki od velikih hitova kao što su „Dođi janje“, „Dvor daleko“ ili „Baraba“, iskuliraj i mislite na ono što te čeka na tvrđavi.

Ovako ne izgleda taksista koji će te voziti do "Petrovaradina"

2. Peške po gradu – da bi maksimalno iskoristio vreme koje ćete provesti u Novom Sadu, najbolje bi bilo da se krećeš rutom Tvrđava – Petrovaradinska ada (u blizini tvrđave gde je smešten kamp) – Centar grada. Postoji nekoliko razloga za to: ne moraš mnogo da bauljaš okolo, videćeš mnoštvo sebi sličnih bića sa kojima možeš stupiti u kontakt, provesti neko vreme timski brljaveći , postati možda čak i friend na Facebooku, lajkovati i pričati kako si upoznao cool ljude kad si bio na Exitu… Ako su stranci u pitanju, još bolje – možeš se bar na kratko osetiti kao Nole ili Jeremiću Vuče i predstavljati sopstvenu zemlju u „najboljem svetlu“.

+ Kamp je na samom Dunavu tako da možeš malo i da se brčkaš i da pokazuješ svoj sixpack ili slično, ako si u tom fazonu… Kažu da je voda odlična… Ako je vodovod ne ukine…

+ u centru imaš kafiće kolko voliš, pa izvoli… pogotovo u ulici Laze Telečkog…

Ovako nećeš izgledati u očima stranaca dok im predstavljaš Srbiju

3. Opštenje sa ženama – preporučujemo da ponovo preuzmeš ulogu Noleta ili Jeremiću Vuče i ostvaruješ bilateralne odnose sa strankinjama ili domaćim posetiteljkama festivala… ali ako si dovoljno uporan, šarmantan, probaj da „osvojiš“ i neku Novosadjanku. Uprkos tome što za njih važi da su uobražene, „dignutog nosa“, možda je baš osveženje u vidu stranca koji je ujahao u grad ono što će uzburkati njihov pomalo učmaru (pardon, učmalu) ravničarsku svakodnevnicu… Samo nemoj da kažeš da se ložiš na westerne… i trudi se da ne startuješ cice koje furaju styling ala Zvezde Granda… tu nećeš imati prolaz a ni dovoljno nizak IQ za rudimentarnu komunikaciju…

Ovakve ribe nemoj da muvaš u Novom Sadu

4. Piće i klopa – za cugu  se zna – najeftinije u prodavnicama, osim ako nisi neko ko se nazviždi od dva vinjaka (inače omiljeno piće redakcije m@n!magazina). Prodavnica ima mnogo i dobro su snabdevene svim vrstama alkoholnih destilata, proizvoda vrenja grožđa, ječma i hmelja. Mislim da dalje ne treba govoriti.  Muškarci znaju zašto? (ponelo nas, a možda nam i Jelen plati nešto za ovu reklamu). Klopa – najbliže mesto gde se dobro i relativno jeftina klopa nalazi se oko Sportsko poslovnog centra SPENS… pljeske, banjalučki ćevap, pica parčad, bureci – sve to imaš tu… provereno… ako si baš seronja… imaš MEK u centru… Traži Happy Meal, možeš da izabereš i igračku…

E, ovako ćeš izgledati kad se napiješ u Novom Sadu

5. Osnovna higijena – Većina posetilaca Exita higijenu (kupanje i piling tabana) obavlja na Štrandu, čuvenom novosadskom kupalištu. Pored terapije blatom i uljnim mazivima koju imaš besplatno sa pogružavanjem u Dunav, možeš uraditi i detoks pivom i rakijom u nekom od kafića na Štrandu i zatim se valjati po pesku (total peeling) sa ostalim Englezima. Ako budeš dovoljno skrnavio možda te i prime u svoje kraljevsko društvo.

Zapamti, higijena je uvek na prvom mestu

To je to… That’s it. Sad ruksake u šake ili šta već nosiš (osim kofera na točkiće, ovaj tekst nije onda za tebe) i u Novi Sad na Exit. Ne moraš na sva 4 dana, ali dođi bar na jedan… ipak je ovo najveći i najposećeniji festival u jugoistočnoj Evropi.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Off – EXIT 2011, vodič za domaće posetioce

  1. Toliko malo recenog.Najjeftinija klopa je u "Sokacetu" preko puta VMC-a i u "Bistro de Paris" ,tamo u centru.Sto se tice peciva tu su 2 pekare,1 bliza tvrdjavi i jedna(bolja) malo dalje kad se prodje tvrdjava.To je bivsa pekara "Maja" ,sad je valjda "S & M" ili tako nesto.Strankinje su poprilicno rezervisane i u svojim ekipama,a nase devojke su prilicno druzeljubive.Ima i izuzetaka naravno.

Ostavite komentar