Prosize kapsule

Hitler vojnicima davao seks lutke da bi izbegli polne bolesti

Vođa Trećeg rajha Adolf Hitler naručio je tokom Drugog svetskog rata lutke na naduvavanje za svoje vojnike, jer je veliki broj njih oboleo od raznih seksualnih bolesti zbog korišćenja usluga prostitutki u Parizu, prenosi britanski „The Sun“.

Problem je bio toliko veliki da su mnogi od njih bili dugo odsutni sa fronta.

Projekat je počeo 1940. godine nakon što je šef ubilačkih SS odreda, Hajnrih Himler, napisao: „Najveća opasnost u Parizu je raširena i nekontrolisana prisutnost prostitutki koje klijente skupljaju u barovima, dvoranama za ples i na drugim mestima. Naša dužnost je da sprečimo vojnike da rizikuju svoje zdravlje zbog kratke avanture“.

Projekat proivodnje lutaka sa plavom kosom i plavim očima dao je Hitler lično, a testirali su ih vojnici na okupiranom ostrvu Džersi.

Lutke su pravljenje tako da mogu da stanu u ranac, a Himler je bio toliko oduševljen njima da je i sam naručio 50 komada za svoje vojnike.

Međutim, projekat je ukinut već 1942. godine jer su nemački vojnici odbili na nose lutke sa sobom, zbog straha od sramote koju bi doživeli ukoliko bi ih zarobili britanski vojnici.

Hitlerov projekat je otkrio Grem Donald prilikom istraživanja porekla poznate lutke Barbi, čiji se izgled zasniva na izgledu nemačke lutke.

„Na kraju je ideja isparila, a sve lutke su zajedno sa fabrikom gde su se proizvodile bile uništene tokom bombardovanja Drezdena“, rekao je Donald.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar