Prosize kapsule

Najdeblji čovek na svetu želi rekord u mršavljenju

Meksikanac Manuel Uribe, nekada najdeblji čovek na svetu, sada želi da postane čovek koji je izgubio najviše kilograma na svetu. 

„Ne mogu da pronađem odgovarajući broj pantalona, tako da moram da unajmljujem krojača da mi šije garderobu. Moram da smršam“, kaže Manuel, ležeći u svom krevetu.

Uribe, koji je težio skoro isto kao i manji kamion, odnosno nešto više od pola tone, sada je na dijeti. On, naime, već šest godina leži u krevetu koji je, zbog njegove težine, ojačan armiranim betonom.

Manuel je od marta 2006. godine izgubio 235 kilograma. On se od tada nalazi na strogoj dijeti i jede samo grejfrut, omlete od belih jaja, ribu, piletinu, povrće i kikiriki.

Manuel, koji sada ima 325 kilograma i otprilike teži kao trojica krupnih muškaraca, ni danas ne može da se pomeri iz kreveta. Ipak, on se nada da će tokom juna izaći iz svoje kuće. To bi bio treći put za poslednjih šest godina. Taj izlazak će za Uribea biti poseban događaj, budući da će narednog meseca proslaviti svoj 43 rođendan.

Manuel planira da za rođendan napravi zabavu u svom rodnom gradu Montereju, u severnom Meksiku. Pri izlazku iz kuće, on će i dalje ostati prikovan za krevet, koji će do te planinske oblasti vući šleper.

Uribe je tokom devedesetih jeo pice i hamburgere u SAD, gde je radio kao serviser kompjutera. Vremenom je postao ovisan o tzv. brzoj hrani i, budući da nije prestajao da je jede, gojio se neviđenom brzinom. Tako je 2008. godine ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao najdeblji čovek na planeti.

Uribe je nedavno operisao stomak. Nažalost, bez uspeha i sa brojnim oteklinama koje nimalo nisu doprinele smanjenju težine. Potom ga je napustila žena, a njegovo zdravstveno stanje se naprasno pogoršalo. Stoga je Uribe, gostujući na jednoj lokalnoj televiziji, zatražio pomoć javnosti.

O Manuelu sada brine njegova mama Otilija. On je nedavno odbio hiruršku ugradnju stomačnog bajpasa u Italiji. Umesto te operacije, prihvatio je besplatnu medicinsku pomoć američkog doktora Berija Sirsa i zahvaljujući njegovoj dijeti već je počeo da gubi kilograme.

„Ranije sam bio impontentan, ali sada je sve ponovo počelo da funkcioniše. Ako mi ne verujete, pitajte moju devojku“, kaže Uribe i dodaje da su mu, prilikom nedavne posete, predstavnici Ginisove fondacije ponudili da njegov eventualni gubitak težine zabeleže u knjigu rekorda.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar