Prosize kapsule

Nudisti protestuju zbog ugrožene privatnosti

Klub nudista protestuje protiv izgradnje tornja sa kog bi ljudi mogli da “zaviruju” u njihov život.

Klub “Vajt haus” u Vajtlifu u Sariju okuplja oko 300 pripadnika oba pola koji uživaju u obavljanju svakodnevnih aktivnosti bez ijednog komada odeće. Članovi mogu da se sunčaju, igraju tenis, plivaju na otvorenom bazenu, igraju pingpong… potpuno goli.

Međutim, lokalna skupština odobrila je predlog za izgradnju stambene zgrade od pet spratova samo nekoliko desetina metara od kluba. Stanovnici i posetioci tako bi sa svojih prozora i terasa mogli neometano da posmatraju “golaće” u akciji.

Direktor kluba Dejvid Mejson rekao je za “Dejli mejl” da su se članovi žalili, jer ne žele da budu kao životinje u zoološkom vrtu za stanovnike tornja.

“Osećamo se kao da ćemo konstantno biti pod lupom radoznalaca, a klub postoji već 70 godina i ponosi se privatnošću koju nudi članovima”, rekao je on.

Mejson je dodao da će uprava kluba verovatno morati da izgradi nekakve barijere koje bi onemogućile radoznalima da gledaju golišave članove, ali da će to oduzeti komfor i opuštenost, koji su sama suština kluba nudista.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar