Prosize kapsule

Poljubac u obraz oblik terorizma?

Nemačko udruženje “Knige” zatražilo je da se uvede zabrana da kolege na poslu ljube jedni druge u obraz, žaleći se da je to jedan oblik “terorizma”.

Ovo udruženje, koje sebe smatra za čuvara pravilnog ponašanja, smatra da je ljubljenje u kancelariji tokom godina poprimilo drugi oblik i postaje napadno. Pozdravljanje u francuskom stilu izazvalo je čuđenje u nemačkom društvu, gde kolege često provedu kompletni radni vek obraćajući se jedan drugom sa “zi” (vi) a ne “du” (ti).

Sada se “Knige” zalaže za ukidanje ove pojave, jer smatra da su primili nekoliko poziva zbunjenih Nemaca koji traže savet kako da reaguju kada ih neko poljubi u znak pozdrava.

Predsedavajući Udruženja Hans-Mihael Klajn rekao je britanskom dnevniku Tajms “da to odmah treba ukinuti i da ne treba da bude nikakvog ljubljenja, bar ne na radnom mestu.”

“Kod mnogih postoji sumnja da li možda prilikom ljubljenja ima i erotske komponente. Ljubljenje jednostavno ide na živcima mnogima na poslu. To je oblik terorizma”, smatra Klajn.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar