Prosize kapsule

U Splitu osveživač vazduha koriste kao drogu

U Hrvatskoj se pojavila nova vrsta narkotika – reč je o biljnoj mešavini za osvežavanje prostora, za koju se neko dosetio da se može pušiti poput marihuane.

Mešavina različitih trava, “Herbal Mix”, koja služi kao osveživač prostora, postala je najprodavaniji artikal u jednoj radnji u Splitu. Mladi u ovom gradu dosetili su se da se ona može konzumirati pušenjem, poput marihuane, i napominju da je “veoma delotvorna”.

“Nisam bila u prilici da nabavim marihuanu, jer moj standardni dobavljač trenutno nije u Splitu, tako da sam odlučila da probam “Herbal Mix”, koji “uhvati” duplo jače, a čak je i jeftiniji od “marice” “, otkrila je jedna konzumentkinja za “Jutarnji list”.

Jedna kesica biljne mešavine košta 100 kuna (oko 1400 dinara), a prema rečima prodavačice, od nje se može “smotati pet džointa”. Konzumiranje je potpuno legalno. “Evo da ti napišemo i račun kako ne bi imao problema s policijom. Ako te nešto pitaju, samo im pokaži račun.”, rekla je prodavačica reporteru “Jutarnjeg lista”, koji je pokušao da kupi supstancu.

Iako na samoj kesici “Herbal Mix”-a stoji upozorenje “Nije za ljudsku konzumaciju. Ne udisati direktno. Smrvljeno staviti u mirisnu lampu i zapaliti.”, čini se da su retki oni koji će ovu mešavinu zaista koristiti kao osveživač vazduha.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar