Prosize kapsule

Holivud snima film o Srbiji posle ubistva Đinđića (VIDEO)

Predsednik britanske filmske kompanije “21st Century Filmworks Ltd” Terens Kliford Amos obelodanio je da se snima igrani film o Srbiji posle ubistva premijera Zorana Đinđića.

Kliford je najavio da će ta kompanija u januaru u Londonu premijerno prikazati akcioni film “Plaćenici” koji govori o Srbiji nakon Đnđićevog ubistva.

– Film govori o ljudima iz američkih elitnih jedinica, koji po pozivu dolaze u Srbiju nakon ubistva premijera, kada nastaju veliki potresi i rascepi, kako bi rešili političku situaciju – preneo je organizator “Silafesta”.

Priča je, kako je navedeno, bazirana na ratovima devedesetih godina, a glavnu ulogu tumači Bili Zejn.

Kliford je rekao da je ideja za ovaj film došla od jednog italijanskog pisca i režisera i da će film moći da pogleda i srpska publika početkom sledeće godine.

Član žirija ovogodišnjeg festivala “Silafest”, stručni saradnik Kembridža i Oksforda na katedri filmske produkcije, ocenio je da će Srbija biti sve zanimljivija poznatim svetskim rediteljima kao lokacija za snimanje.

On je tu tvrdnju obrazložio političkim promenama, drugačijim predstavljanjem Srbije uz isticanje njenih prirodnih lepota, ali i pojavljivanjem zvezda kao što je Novak Đoković.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar