Prosize kapsule

Vodkom digao kuću u vazduh

Lorens Toms (43) ostao je bez dela krova i nekoliko prozora na kući u Treherbertu u južnom Velsu nakon što mu je eksplozija prekinula kućnu proizvodnju vodke, piše Dejli Mejl.

Lorens je votku sipao u svoj sistem za destilaciju kada su komšije čule snažan prasak. Evakuisali su deset okolnih kuća, a Lorensa pronašli kako tumara okolo.

Policija je pretražila kuću i zaplenila mu aparaturu. Komšije su policiji ispričale kako znaju da Toms ‘meša’ votku u svojoj kući po receptima koje nalazi na internetu.

“Baš sam uspavao svog petogodišnjeg sina kada sam čuo eksploziju. Pogledao sam kroz prozor i ugledao komšiju u boksericama sa izgorelom kožom po rukama”, ispričao je Gevin Ris (28).

Vatru su gasila četiri vatrogasna kamiona, a Tomsa su kola hitne pomoći odvezla u bolnicu.

Toms u selu vodi firmu Real Cool Futures. Jedan od njegovih izuma je i papir za umotavanje poklona od ovčjeg izmeta koji je poklonio princu Čarlsu. Godine 2006. dobio je nagradu za svoj rad. Trenutno je u bolnici i njegovo stanje je stabilno.

Komšije tvrde da je Toms radio sa najjačom votkom. Policija veruje kako je eksploziju inicirao alkohol kućne izrade.

“Vatrogasci su rekli kako smo svi zajedno imali sreće što cela ulica nije eksplodirala”, rekla je komšinica Suzan Minti.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar