Prosize kapsule

Dečak na raspustu umislio da je devojčica

Desetogodišnji dečak iz Velike Britanije, koji pati od retkog poremećaja polne orijentacije, novu školsku godinu započeo je kao devojčica.

Dečakova majka shvatila je da njen sin nije poput druge dece već kada su mu bile dve i po godine. Radije se igrao Barbi lutkama i više je bio orijentisan ka “ženskim stvarima”. Sa godinama je naučio da to skriva, pa je ostalu decu uvek lagao šta je dobio za praznike.

Majka, koja je želela da ostane anonimna, u potpunosti podržava sinovljevu odluku da u novu školsku godinu krene obučen kao devojčica. Plan joj je da do 12. godine njen sin počne da prima hormonsku terapiju, što bi bio prvi korak ka operaciji promene pola.

Prvog dana škole “devojčicu” su u učionicu dopratili direktor koji je održao govor i policajac koji je bio tu da bi sprečio eventualno nasilje među decom.

Majka kaže da veće probleme njenom sinu prave odrasli nego deca u školi koja su promenu doživela na miran način. Pobunili su se roditelji kojima nije jasno zašto nisu pre bili informisani o dečakovoj promeni pola, ali direktor škole tvrdi da su morali da zaštite privatnost deteta.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar