Prosize kapsule

Porinuta zlatna jahta od 3,5 milijardi evra

Malezijski biznismen potrošio je neverovatnih 3,5 milijardi evra na jahtu napravljenu od 100.000 kilograma zlata i platine, a na jahti je čak i sidro od čistog zlata.

Jahta “Vrhovna istorija” se izdvaja čak i kada se uporedi sa “igračkama” drugih milijardera. Za izradu jahte je bilo potrebno čak tri godine, a interesantno je da su pored mnogih stvari na samom brodu, i celo korito i paluba izrađeni od čistog zlata. Glavna spavaća soba je uz zlato prošarana platinom, a napravljena je od originalnog meteorskog kamenja kao i kostiju tiranosaurusa reksa!

Stjuart Hjuz, glavni dizajner broda kaže: “Vrhovnu istoriju” nam je naručio anonimni malezijski biznismen koji je želeo nešto zaista posebno. Ovo je verovatno bio najveći zadatak koji smo ikada odradili, a zaista sumnjamo da neko moze uraditi nesto veće, skuplje i ekskluzivnije kada su u pitanju plovila. Za ceo projekat je bilo potrebno tri godine i čak 100.000 kilograma čistog zlata od koga su urađene paluba, trpezarija, sobe, pa čak i sidro”.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar