Prosize kapsule

Banke sperme odbijaju riđokose

Danska banka sperme “Krios”, članica najveće mreže banaka sperme koja snabdeva više od 65 zemalja u celom svetu, saopštila je da više neće primati spermu riđokosih davalaca, zbog slabe potražnje za ovakvom vrstom genetskog materijala.

Kako je direktor banke Ole Šou izjavio za danski list “Ekstra Bladet”, broj dobrovoljnih davalaca sperme je tokom proteklih godina veoma porastao, tako da banke ove dragocene tečnosti mogu sebi da priušte da budu izbirljivije, odnosno da vode više računa o željama svojih klijenata, kojima je u principu stalo da buduće dete ima slične fizičke karakteristike kao roditelji koji će ga odgajati.

“Krios” trenutno ima na raspolaganju 70 litara sperme, čime su zalihe popunjene, a 600 potencijalnih davalaca upisano je u listu čekanja.

Jedina zemlja u kojoj vlada velika i konstantna potražnja za spermom riđokosih davalaca je Irska, gde ona, prema Šoleovim rečima, “ide kao alva”.

Nasuprot tome, veoma su traženi crnokosi davaoci indijskog porekla, jer je ova zemlja zabranila svaki izvoz sperme i jajnih ćelija, što Indijce u dijaspori stavlja u tešku situaciju kada se odluče na veštačku oplodnju.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar