Prosize kapsule

U Japanu otvoren muzej rezanaca

Obožavaoci japanske supe sa rezancima od pirinčanog brašna i vode odnedavno imaju priliku da posete muzej otvoren u Jokohami, koji je posvećen ovom brzom i popularnom obroku.

Sve popularnija i na Zapadu, japanska supa sa rezancima, koji se brzo spremaju, u japanskoj je kuhinji jednako važna kao i suši. Velika činija supe sa puno debelih rezanaca ne služi se kao predjelo već čini glavno lagano jelo, koje može da zasiti, ali nije kalorijska bomba.

Muzej su otvorili predstavnici prehrambene kompanije “Nissin Foods”, ne samo da bi pokazali na koji se način rezanci pripremaju, već i da posetiocima – posebno deci, pruže priliku da ih pripreme sami, a pri tom su bili kreativni i “izmislili” ukus po sopstvenom izboru.

“U ovoj fabrici deci ćemo pokazati na koji se način proizvode rezanci. Istovremeno je reč o muzeju”, rekao je na otvaranju predsednik “Nissin Foods-a” Koki Ando, sin Japanca Momofokua Ande, koji je pre više od pola veka prvi proizveo instant-rezance.

 Oko 500 posetilaca prisustvovalo je otvaranju muzeja. U jednom njegovom delu deca su mogla da “zamijese” testo, a u drugom su posetioci imali priliku da izaberu činiju, rezance i začine kako bi pripremili “sopstvenu” vrstu rezanaca, a predstavnici “Nissin Foods-a” istakli su kako za to ima 5.000 različitih mogućnosti.

 “Nissin Foods” je prvi muzej rezanaca otvorio u Osaki, ali je novootvoreni muzej u Jokohami jedinstven jer se prostire na 10.000 kvadratnih metara i na nekoliko spratova. Godišnje se u svetu proda 95 milijardi pakovanja japanskih rezanaca od pirinčanog brašna.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar