Prosize kapsule

Bend R.E.M. prestaje sa radom!

Legendarni američki rock sastav R.E.M. šokirao je večeras fanove zvaničnom objavom o prestanku rada, posle 30 godina postojanja.

“Našim prijateljima i fanovima: Kao dugogodišnji prijatelji i saradnici, odlučili smo da stavimo tačku i ostavimo R.E.M. istoriji. Odlazimo sa osećajem velike zahvalnosti, sa osećajem da smo nešto uspeli da ‘zaokružimo’, i sa zaprepaštenjem svim onim što smo uspeli da ostvarimo. Svakome od vas koga je naša muzika ikada uspela da dirne – najdublje hvala što ste nas slušali! R.E.M.”, saopštio je bend na svom sajtu.

Lider benda Majkl Stajp je u oproštajnoj izjavi benda dodao i sledeće:

“Jedan mudar čovek je jednom rekao:’Umetnost uživanja u zabavi je zapravo sposobnost da procenite kada je vreme da odete’. Zajedno smo stvorili nešto zaista posebno. Uradilo smo to! A sada ćemo to napustiti. Nadam se da će naši fanovi razumeti da ovo nije bila laka odluka, ali sve stvari imaju svoj kraj, pa tako i R.E.M.. Mi smo jednostavno želeli da to uradimo na pravi način – naš način”.

R.E.M. je nastao 1980. Godine sa pevačem Majklom Stajpom na čelu, gitaristom Piterom Bukom, basistom Majkom Majlsom i bubnjarem Bilijem Berijem. Bend je za 31. godinu postojanja objavio 15 albuma.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar