Prosize kapsule

Hrvat obilazi svet prateći leto

Hrvatski avanturista Tomislav Perko kreće na putovanje života u projektu “1.000 dana leta na putu oko sveta”, na kom namerava da obiđe svet prateći leto oko Zemlje.

U tom dugom, nepredvidivom i uzbudljivom poduhvatu, ovaj veliki avanturista ostaće dosledan sebi i služiće se alternativnim načinima putovanja i smeštaja, kao što su autostopiranje i couchsurfing, pa će tako postati prvi Hrvat koji je na ovaj jedinstveni način proputovao svet.

Tomislav će uživati u čarima leta tokom sledeće dve godine i devet meseci pa će ovo, za mnoge najuzbudljivije godišnje doba, slediti od istoka prema severu.

Neke od prvih zemalja koje će posetiti su Bugarska, Turska, Irak, Iran, Pakistan, Indija, Nepal i Bangladeš.

Tomislav Perko je aktivan član CouchSurfing organizacije pa je u poslednje tri godine ugostio više od 150 ljudi iz 35 različitih zemalja i posetio dvadesetak država Evrope.

Takođe je u protekloj godini posetio Bangladeš i Portugal. Tomislavov početni budžet u projektu “1.000 dana leta na putu oko sveta” je 1.000 evra za svih 1.000 dana, a kada ponestane novca, snalaziće se na razne načine – svirajući gitaru na ulicama gradova, volontiranjem u zamenu za hranu i smeštaj ili će pronaći neki kratkotrajni posao.

“Uvek putujem sa malo sredstava i ovo neće biti velika promena, ali svakako će biti izazov kom se radujem. Iskreno, osećam se mnogo sigurnije dok putujem sa karticom i nikako ne preporučujem da nosite velike količine gotovine sa sobom u inostranstvo”, poručio je Tomislav Perko.

Izvor: Tportal.hr

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar