Prosize kapsule

Ponovo radi bioskop!

Kraj ove i početak 2012. godine u bioskope će doneti  nove blockbastere (“Zaraza”, “Priča o delfinu”, “Samo drugarski”) , kao i  dugo očekivane filmove, kao što su nov film Anđeline Đoli “U zemlji krvi i mesa”, drugi  deo filma “Montevideo, Bog te video”. U svakom slučaju očekuje nas početak veoma zanimljive bioskopske sezone.

Ukoliko ste ljubitelj romantičnih komedija sa dobrim humorom, pogledajte film ,,Samo drugarski“ koji se trenutno prikazuje u bioskopima. Film govori o prijateljskoj vezi izmeđju Dilana (Džastina Timberlejka) i Džejmi (Mile Kunis)  koju su protagonisti odlučili da pretvore u odnos ,, Friends with benefits“ ili kombinaciju. To im , naravno, neće tako lako poći za rukom.

Ljubav među prijateljima: "Samo drugarski"

U boskopima  se od ove nedelje  prikazuje trenutno najgledaniji film u Americi ,,Priča o delfinu”. Ova drama je inspirisana istinitim događajem koji prati hrabrog delfina Vintera i ljude koji su dali sve od sebe, kako bi mu spasili život. Glavne uloge u filmu igraju  Mogan Frimen, Ešli Džad, Kris Kristofersen, Heri Konik  Junior…Režija pripada Čarls Martin Smitu.

"Priča o delfinu"

Krajem oktobra u bioskopima nas očekuje film  ,,Zaraza. Ovaj horror je postigao veliki uspeh u Americi, odmah posle prvog vikenda prikazivanja. Ostvarenje reditelja Stivena Soderberga prati priču o brzom napredovanju smrtonosnog virusa koji ubija za dan. Kako se epidemija širi, medicinska zajednica u celom svetu pokušava da pronadje lek I nastalu paniku zadrži pod kontrolom, ali bezuspešno. Glavne uloge tumače Marion Kotijar, Met Dejmon, Džud Lo, Gvinet Paltrou.

Zarazni film

Kontrovezan Film Anđeline Đoli ,,U zemlji krvi i meda”, čije je snimanje diglo veliku prašinu na području bivše Jugoslavije, će prvi put biti prikazan u Americi 23. decembra ove godine. Radnja je smeštena u Bosni. Film govori o zabranjenoj ljubavi Muslimanke i  Srbina za vreme rata. Glavne uloge u filmu glume Zana Marjanović, Goran Kostić i Rade Šerbedžija. Ne zna se kada će film doći u naše bioskope, iako ga mnogi ovde nestrpljivo iščekuju.

Ekipa filma "U zemlji krvi i meda"

Što se domaće kinematografije tiče, svi nestrpljivo očekujemo nastavak filma  ,,Montevideo, Bog te video. Ostvarenje Dragana Bjelogrlića, koje je pogledalo preko 500.000 gledalaca u našim bioskopima, govori o uspehu naše reprezentacije na Prvom svetskom prvenstvu 1930. godine. Glavni atkeri su fudbaleri i njihove  sudbine ; priče o sazrevanju, o starom Beogradu, o ljubavima i strastima. Dobro poznatoj glumačkoj  ekipi ( Miloš Biković, Petar Strugar, Viktor Savić, Andrija Kuzmanović, Aleksa Radojčić, Uroš Jovčić, Vojin Ćetković, Petar Vasić…) se priključuje i mladi glumac Ivan Zekić, koji glumi poznatog fudbalera Ivicu Beka. Snimanje se ovog leta odvijalo na Tenerifama, snimaće se i u Urugvaju. Bjelogrlić obećava da će publika film videti u bioskopima ove jeseni.

Iščekivanje drugog dela: ,,Montevideo, Bog te video”

Na City Cinema itnernacionalnom festivalu premijerno će se prikazati i nova domaća ostvavenja, među kojim izdvajamo ,,The Box”. Debitantsko ostvarenje rediteljke Adrijane Stojković “The Box” preporuka je za sve fanove filmova ”Trainspotting” i ”Goodbye Lenin”. Radnja filma se odvija 1992. u Beogradu neposredno pre uvođenja sankcija, u vreme kada se stotine ambasada zatvara i diplomate napuštaju zemlju. Tri mladića iz Beograda pakuju njihove stvari. Film otkriva stvarni život i odrastanje diplomata. Glavne uloge u filmu tumače Ivan Đorđević, Marko Janketić i Slobodan Negić, a pored njih igraju Srđan Todorović, Goran Radaković, dvadesetak inostranih glumaca, kao i pisac Slavoljub Stanković.

Ljubitelji serije ,,Californication” iščekuju petu sezonu ove serije, koja se snima od januara 2011. Uskoro ćemo ponovo gledati raskalašnog i egzibicionistički nastrojenog pisca  Henka Mudija ( Dejvid Duhovni) u novim epizodama. Nadajmo se da će se prikazivati i na nekoj od naših nacionalnih televizija.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar